Felhívás!

Röviden

Vadászbaleset Alsórákoson

A hétvégén lőfegyver által okozott sérüléssel, vérző sebekkel szállítottak be egy férfit a Brassó Megyei Kórház sürgősségi osztályára. A férfi Alsórákos övezetében vett részt egy vadászaton. A rendőrség vizsgálatot indított, hogy kiderítsék a vadászbaleset körülményeit. Értesüléseink szerint a férfit az egyik társa lőtte hason, jelenleg kómában van. 

Gázt és gázmérőt lopott

A megyei rendőrség sajtóközleménye szerint az elmúlt héten egy kereskedelmi vállalat vízgázszerelője Sepsiszentgyörgyön azt észlelte, hogy egy tömbházlakás gázfogyasztás-mérő készülékét valaki törvénytelenül szerelte fel. A szakértő jelentette a rendőrségnek. A nyomozás során kiderült, hogy a 600 lej értékű gázórát tavaly novemberben egy kézdivásárhelyi tömbházlakásból – elérhető helyről – leszerelte egy 39 éves férfi, és Szentgyörgyre „áttelepítette”. A lopott fogyasztásmérő segítségével a szóban forgó személy a hálózatból lophatott háztartási földgázt a 2018. novemberi – 2019. októberi időszakban (egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor, mennyit), az óra ugyanis valószínűleg nem a valós fogyasztást mérte. A kivizsgálások folytatódnak. 

Védelemre szorult hölgy

A kézdivásárhelyi rendőrségen a minap panaszt tett egy 46 éves hölgy, hogy lakásába engedély nélkül és ittasan behatolt a volt barátja. Elmondása szerint a 47 éves férfi bántalmazta, és egy késnek látszó szúró-vágó eszközzel fenyegette, eközben a keze ügyében lévő tárgyat összevagdalt. Kiemelt kockázattal járó esetnek minősítve az ügyet, a rendőrség ideiglenes védelmi lépéseket hozott. 

Juhokat tiport dühében?

A bardoci rendőröket október 11-én délelőtt értesítette egy fiatalember, hogy három nappal korábban egy 29 éves férfi Székelyszáldobos közelében, egy legelős részen személyautóval szándékosan belehajtott egy juhnyájba, két állatnak olyan sérülést okozva, hogy felépülésükre nemigen volt remény. Az anyagi kárt 500 lejre becsülték az érintettek. A rendőrség a helyszínelés és a kihallgatások után az állatvédelmi törvény előírásainak alapján indított büntetőjogi eljárást.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.