Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tűzoltó leszek, katona és román miniszter(elnök)

A hivatalba lépése óta eltelt tizenegy hónap alatt sikeresen megháromszorozta a Covid-halottak számát a Florin Cîțu-vezette, most már ügyvivő kormány, annak ellenére, hogy azóta elkészült legalább ötféle vakcina, és a sok százmilliós lakosú országokban is visszaszorították a járvány terjedését. Nálunk? 51 ezer a halottak száma, és a legnagyobb gondunk az (állítja a politika), hogy húszra kellene növelni a minisztériumok számát, hiszen mindenki nem lehet miniszter a koalíció ambiciózus nagyemberei közül, de valami koncot vetni kell a pártok hűséges, éhező plakátragasztóinak. Akik majd meghúzhatják magukat valahol, hiszen kinek árthat, ha egy kozmetikus alapképzettségű pártkatonát kineveznek a közlekedési minisztérium alárendeltségébe tartozó valamelyik igazgatósághoz barázdabillegető-szakértőnek? Mert ugye, azok túrják a földet, és a barázdabillegetőknek is jogaik vannak…

Hát nekünk árthat, a zsebünknek, ahogyan megéreztük és megérezzük majd még hosszú ideig, hogy egy kórosan hazudozó, játékfüggő kormányfő játszadozik lassan egy éve ezzel az országgal, szigorúan csak a maga és megbízója érdekeit tartva szem előtt, akinek legutolsó gondja, hogy mi történik ezzel a néppel. Legutóbb koalícióról beszéltek, hétéves tervekről, miközben arra sincs tervük, hogy egy esetleges hétvégi hideghullám idejére majd hová teszik a fűtetlen kórházi folyosókról a székeken lassan megfulladó betegeket, mert a járványgörbe szépen lekonyult ugyan, de csak attól, mert nem tesztelnek! Ilyen egyszerű kicselezni egy járványgörbét.

Ami kissé bonyolultabb lesz, az a soktucatnyi vérszívó energiaszolgáltató cég leállítása, mert az állam által fizetett számlakompenzáció ugyancsak a mi zsebünkből megy a kullancs-cégek zsebébe, akik megvásárolják az állam által előállított energiát, és továbbadják nekünk piszok drágán. Miért ne tennék, ha az állam és mi, a választók idiótákat tartunk kulcspozíciókban, akik milliárdokat fizetnek ki soha el nem készült autósztrádákra, húsz-harmincszoros áron kompenzálnak fillérekért előállítható, de hazai gyártásban leállított gyógyszereket a mi zsebünkből, millió dollárokra vásárolnak rakétavetőket rakéta nélkül?

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások