Felhívás!

Tisztelt szerkesztőség!

Idősek vasárnapja Szörcsén

Október 8-án a Szörcsei Református Egyházközségben idősek vasárnapját ünnepeltek. Az igehirdetésben azt igyekeztem kiemelni, hogy az időseknek szükségük van a szívből jövő szeretetre és türelemre a gondoskodás mellett. A gyermekek énekes-verses összeállítással örvendeztették meg az időseket, akiknek nevében Szász Magdolna szólalt fel, megemlítve az időskor nehézségeit és szépségeit. Az egyházközség főgondnokának, Szász Áronnak köszöntő szavai után a gyermekek kis ajándékkal és virággal csaltak mosolyt és örömkönnyeket az idősek arcára.

A Szörcsei Református Egyházközség három rendezvénnyel kapcsolódik a Reformáció 500. általános rendezvénysorozathoz: október 21-én fogadják a Reformaraton 500 csapatát, és felszegezik a templom kapujára a 95 tételt, október 29-én templomszentelést tartunk, és 50 fát ültetnek el a templomkertben.

Biró Erika lelkész

***

Pályázati felhívás

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség pályázatot hirdet a Kisebbségi Tanács 2017. évi alapjából az ifjúság közéleti tevékenységének támogatására. Pályázni október 23-ig lehet, jogi személyiséggel rendelkező civil szervezeteknek és diákszervezeteknek, valamint azok tagszervezeteinek és diáktanácsoknak, a szeptember-december időszakban sorra kerülő programok megvalósítására.

Az RMDSZ a pályázatok lebonyolításával a Communitas Alapítványt bízta meg. A Communitas Alapítvány idei pályázatait Arany János, Aranka György, Áprily Lajos emlékéve jegyében hirdeti meg. A pályázók figyelmébe ajánlják a Szent László-emlékévhez kapcsolódó eseményeket is.

Bővebb információk a Communitas Alapítvány titkárságán igényelhetők a 0264.594.570-es és a 0723.250.324-es telefonszámokon, valamint a communitas@rmdsz.ro e-mail-címen. A pályázati kiírás megtalálható a www.communitas.ro oldalon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.