Felhívás!

Szép óráink

Nem valószínű, hogy a sportolók zömét túlságosan megzavarta volna az október 28-i hajnali időátállítás, de némelyik fogadóirodánál bizony galibát okozott. Előző este számos sportág rengeteg mérkőzésének a kezdési időpontja hibádzott, úgyhogy aki onnan tájékozódott, és vasárnap délelőtt az eredményeket követni akarta, ez a legelejétől nemigen sikerült.

Máskülönben a fogadóirodák némelyikének internetes honlapja azok számára is ajánlott, akik egyáltalán nem játszanak, nem tippelnek, nem költenek pénz erre. Naponta 24 órán át több földrészről szinte másodperc pontossággal lehet követni az eredmények alakulását, sőt, sok mérkőzésnél élő szöveges tudósítás, csapatfelállítás és egyéb adat is megtalálható. Na persze, a fogadási tétek pillanatnyi állásával együtt.

Az óraátállításnak máskülönben amolyan tudatmódosító hatása lett az utóbbi években, nagyon meglepő, mennyien vannak, akik nincsenek tisztában azzal, hogy voltaképpen ez, a mostani (a téli) időszámítás a hagyományos, a 28-án hajnalban zárult (nyári) pedig a mesterséges, amely végül is „ellop” egy órát. Ne csodálkozzunk, ha a keddi, szerdai BL-mérkőzések 21.45-ös kezdési időpontjára összegyűlő társaságból valaki komolyan vagy viccesen megkérdi: „Most valójában háromnegyed kilenc van vagy háromnegyed tizenegy?”

A női párosok tenisz-világbajnokságának szingapúri döntőjéből valamennyit azért láthatott az is, akit az óraátállítás időpontzavara érintett. Megvan Magyarország második női vb-aranya teniszben, a Babos Tímea–Kristina Mladenovic (franciaországi) páros 6–4, 7–5 arányban győzött a Krejcikova, Siniakova cseh kettőssel szemben.

Budapesten Bácsi Péter világbajnok lett kötöttfogású birkózásban, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás ezüstérmes, Barka Emese bronzérmes. A magyar férfikézilabda-válogatott két (kötelező) győzelemmel kezdte az Európa-bajnoki selejtezőt. A magyar futsalválogatottban a horvátországi felkészülési tornán bemutatkozott két székelyudvarhelyi játékos, Miklós Tamás (gól lőtt) és Hadnagy István. Nemzetegyesítés szempontjából máris lekörözték a nagypályásokat. Visszakapott óránk előtt és után is szép órái voltak a magyar sportnak!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.