Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Schumi után a legnagyobb

Sántikáló Mercedesszel, egy szenvedős negyedik hellyel, de bebiztosította ötödik világbajnoki címét Lewis Hamilton. A nemzetközi sajtó szerint végleg beírta a nevét a sportág történetébe, és üldözőbe veheti Michael Schumachert.

Címét megvédve ötödször lett Forma–1-es világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája, aki a vasárnapi Mexikói Nagydíjon negyedikként ért célba, és két futammal az idény vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert az összetett pontversenyben. A hétvége egyébként a Red Bull dominanciájáról szólt. Max Verstappen közel volt ahhoz, hogy a Forma–1 történetének legfiatalabb pilótájaként az egész hétvégét uralja, hiszen megnyerte mindhárom szabadedzést, majd a vasárnapi futamon a második kockából indulva könnyedén megnyerte a Mexikói Nagydíjat a Ferrari párosa, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen előtt.

„Ez nagyon furcsa érzés, de nem itt nyertem meg ezt a világbajnoki címet, hanem a kemény munkával teli sok-sok versenyen. Tizenhárom éves korom óta a Mercedesnél vagyok, és véghezvittem azt, amit korábban Fangio is a Mercedesszel. Ez hihetetlen érzés, és egyben nagyon szürreális is ebben a pillanatban” – mondta az ötszörös világbajnok Hamilton.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük