Felhívás!

Sepsi, a példa adott!

Ha a Sepsi OSK számára még cél a 2021–2022-es romániai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásába bejutni, elsősorban az 5–6. helyekre kell figyelnie. Az ötödik helyen a Rapid áll, hatodik az FC Botoșani 27 ponttal, hetedik a Farul Konstanca 25 ponttal. A Sepsi OSK 17 ponttal a 11. Van-e innen még esély a maradt 14 fordulóban? Matematikailag száz százalékosan! Szurkolói szemmel és hittel majdnem ugyanannyi. Száraz szakmai elemzéssel nyilván kevesebb az esély.

A jelenlegi 8 pont hátrány ledolgozása egyik szempont alapján sem lehetetlen. Korábbi bajnokságban a Voluntarinak sikerült a visszavágó sorozatban 15 pontos hátrányokat is ledolgozni bizonyos csapatokkal szemben. A Liga 2-ben ennél frissebb példa is adódik, noha még korai lenne teljes sikermintaként bemutatni… Tény az, hogy a másodosztályú bajnokság alapszakaszának 8. fordulójában, szeptember 25-én az FK Csíkszereda saját pályán 3-2-re kikapott az FC Buzău csapatától. Ezáltal az FK Csíkszereda 6 ponttal a 16. helyre került, az FC Buzău pedig éppen fordítva, a 16 pontjával a hatodik volt. A Liga 2-ben is az 1–6. helyek érnek rájátszást. Akkor, a 8. forduló végén az FK Csíkszereda 15 pontra volt az első helyezett Petrolultól és 10 pontra a 6. FC Buzăutól. Ma? Hat forduló teltével, az FC Buzău 25 ponttal 5. (jobb gólaránnyal előzi a CSA Steauát, amelynek elmaradt mérkőzése van), az FK Csíkszereda pedig a 7. helyen áll 22 ponttal! Nincs már gyengébb esélye a 6. helyre, mint az FC Buzăunak. Pontelőnye ugyan még van az FC-nek, de az alapszakaszból maradt 5 fordulóban sokkal nehezebb a mérkőzésprogramja, mint az FK Csíkszeredának, hiszen az 1-6. helyezettek közül hárommal is kell játszania, míg az FK ezeket már rég letudta (sajnos, 0 pontos mérleggel). Igaz viszont, hogy az FK-nak a 8., 9. 10. helyezettek is vetélytársai a felsőházhoz.

Summa summarum, a fociban a labda nemcsak kerek, hanem gömbölyű és ide-oda pattog, a pillanatnyi hátrány változhat. Az FK Csíkszereda és Sepsi OSK helyzetének hasonlósága nyilván nem teljes, hiszen az OSK-ra sokkal nehezebb ellenfelek várnak. De a vetélytársak sok döntetlenje és veresége esetén a 8 pont nem behozhatatlan. Kellene hozzá azonban még 8–9 Sepsi-győzelem is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.