Felhívás!

Őseink nyomában

Őseink nyomában Vélemény

Az Egyenlő Esélyekért Egyesület szervezésében az ötödik alkalommal szerveztük meg július 10–15. között az Őseink Nyomában – Honismereti Kalandtáborunkat, melyet idén Énlakán tartottunk.

Velünk volt többek között Balla Ede szakrális földrajzkutató is, akivel közösen hódítottuk meg a Firtos várát. A helyi múzeumot Koncs Veronika mutatta be, míg az énlaki templom kazettás mennyezetének szimbolikájáról Dezső Tibor Attila református lelkész tartott előadást.

Táborunk elengedhetetlen mozzanata volt a Honfoglaló játék, de nem maradt el a foci és a vízilufi-csata sem. A számháború is különleges csatát szült hisz a Firtos várának tartó kövét, a Likas követ kellett felkutatniuk a táborozóknak.

Táborunk sikeréhez hozzájárult a kiváló vendégfogadás a Dancs vendégházak részéről, valamint az énlaki lakosok vendégszerető, segítőkész hozzáállása a zajos gyerekcsapathoz.

Táborunkat a Nemzeti Kulturális Alap, Hargita Megye Tanácsa, Kovászna Megye Tanácsa és a Biofarm Kft. támogatta. Partnerünk volt a Kasszián Egyesület – Magyarország, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Háromszéki Népfőiskola Egyesület. Köszönjük önkénteseink, Kopacz Tímea és Göbel Emese áldozatos munkáját.

Jövőre újra Őseink nyomába lépünk!

Kiss Erika egyesületvezető

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.