Felhívás!

Olvasói levél

Miért nem szállítják el a szemetemet?

Az önök segítségével szeretném megkérdezni a Tega Rt. illetékeseit, hogy Hatolykán abból az utcából, ahol a 71. szám alatti lakóházam van, miért nem szállítják el a szemetet? Én, idős ember létemre meddig fogom tudni kicipelni több mint 100 méter távolságra, valakinek a háza vagy kapuja elé a szemeteskukát? Részemről illemtelenség is, hogy tőlem származó konyhai hulladékot és szemetet valaki másnak a lakása elé vigyem. Az utca, ahol én lakom, a falu része, és nem magánterülethez tartozik. Megkérem szépen a Tega vezetőségét, hogy tájékoztassák az illetékes szemételszállító alkalmazottaikat, hogy tőlem is, a fent említett házszám alul is szíveskedjenek elszállítani a hulladékot, a szolgáltatásért én is ugyanúgy fizetek, mint más.

Pakó István, Hatolyka

***

A viszály almája

Megvan az a két „rossz” szokásom, hogy gondolkodom és kételkedem, most éppen az iskolák zárva tartásának okát és hasznát kérdőjelezem meg. A tanároknak megszavazott „stimulens” nagy port kavart az átlagemberek körében, a parlament viszont szó nélkül elfogadta, mert hát a „jó” szándékuk választási évtől független. Persze a kormány ezt rögvest megtámadta az Alkotmánybíróságon, de cirkusznak úgy is jó, és hány olvasónak-szavazónak tűnt fel, hogy ezt az ügyet már a választások után fogják tárgyalni?

A 2000 lejes ösztönzés valójában a viszály almája: bedobták a köztudatba, figyelemelterelőnek, aztán bezárták az iskolákat, hogy még véletlenül se kelljen fizetni egy lejt se a tanerőknek, hiszen az csak akkor jár, ha az első sorból szállnak szembe a vírussal, nem a képernyők mögül… Szóval két legyet ütöttek egy csapásra: beetették a pedagógus szavazóbázist, de ugyanakkor a sok szavazati joggal bíró szülőnek is feladták a leckét…

B. István, Kézdivásárhely

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.