Felhívás!

„Ócska nemzetárulók” gyülekezete

A Mi Hazánk és a Jobbik sorsképlete nagyjából kirajzolja a nemzeti radikális tábor pszichéjét. A Mi Hazánknak bőven a küszöb felett, a Jobbiknak pedig jócskán a küszöb alatt lenne a helye, ha e tábor aktivistáinak és a választóinak zöme gondolkodásképes, értékelkötelezett ember lenne. Sajnos nem így van.

A Mi Hazánk csekély népszerűsége mögött három tényezőt látok meghúzódni. Ezek között a legfontosabb a nemzeti radikális tábor jelentős részének mélységes csalódottsága és kiábrándultsága, aminek fő felelőse Vona Gábor, de nem elhanyagolható a Sneider–Gyöngyösi párosé sem, akik nemcsak folytatták azt, amit Vona elkezdett, hanem ki is teljesítették az SZDSZ utódpártjaival való nyílt színi összeborulással.

A második, hogy Torockai László sokak bizalmát eljátszotta, amikor 2018-ban együtt vonult a frissen megtartott választások ellen tiltakozó balliberális csürhével.

A harmadik pedig az, hogy a Jobbik-tábor nemzetben gondolkodó, a magyarság sorsáért felelősséget érző része 2018-ban kénytelen volt a Fideszre szavazni. Őket visszanyerni egy olyan új pártalakulattal, melynek bejutása kétséges, szinte lehetetlen feladat.

Ami a Jobbikot illeti, abban semmi meglepő nincs, a tavalyi 20% helyett 10% alatt mérik őket a közvéleménykutatások a biztos pártválasztók körében. Inkább az a meglepő, hogy ilyen sokáig tartott ez a szavazói átrendeződés.

Hadd idézzem a talán legharcosabb, de mindenképpen a legtehetségesebb propagandistájuknak, Balogh Gábornak két mondatát. Az első: „A világon semmi nem igazolja, de mindenkinek joga van azt is gondolni, hogy a Jobbik az elmúlt időszakban elárulta elveit, és a balliberális erők szekértolójává vált.” Nos, 2019-ben ezt a mondatot leírni, letagadni a napot az égről, ez echte baloldali tempó.

A másik idézet így szól: „aki jobban gyűlöli a másként gondolkodó magyarokat, mint amennyire szereti hazáját, azt teljesen mindegy, hogy milyen szándékok vezetik, vagy mit gondol önmagáról: ócska nemzetáruló csupán.” Balogh Gábor ezzek a mondattal a Vadhajtások nevű portált vette célba, de saját magukat találta el.

Ítéletet mondott saját pártjának vezetéséről, tagjainak és szavazóinak nagy részéről, az egész mai Jobbik-politikáról. És persze saját magáról.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.