Felhívás!

Gyógynövényismereti tanfolyam indul

Gyógynövényismereti tanfolyammal indítja idén a képzéssorozatát az AgroSIC Közösségek Közti Társulás. A június 14–16. között sorra kerülő, elméleti és gyakorlati képzésre június 7-ig lehet jelentkezni.

Vidékfejlesztési programunk során, úgy gondolom, elengedhetetlen a gyógynövények csodálatos világának megismerése, hiszen a minket körülvevő gazdag természet rengeteg gyógyítási lehetőséget szinte ingyen tartogat számunkra. Hasznosnak tartjuk, hogy minél többen elsajátítsák, melyik gyógynövényt milyen helyzetben, mire lehet felhasználni. Mindamellett, hogy a gyógynövények segítenek a gyógyulásban, védjük is a környezetünket,és ezzel hozzájárulunk egy fenntarthatóbb életmódhoz” – mondta el Orbán Miklós, az AgroSIC Közösségek Közti Társulás ügyvezető igazgatója.

A Kovászna Megye Tanácsa fenntartásában működő AgroSIC Közösségek Közti Társulás által megszervezett képzésen a résztvevők olyan előadók segítségével sajátíthatják el a gyógynövényes ismereteket, mint Macalik Ernő biológus, illetve Balázs Melinda Erzsébet gyógynövénytermelő. A tanfolyam elméleti részére a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Sepsiszentgyörgy, Olt utca 17. szám) székhelyén kerül sor, a gyakorlati részét Csíksomlyó és környékén végzik majd a résztvevők.

A képzésre a helyek száma korlátozott. Jelentkezni: az agrosic2017@gmail.com e-mail-címen, vagy a 0374.965.488-as telefonszámon lehet naponta 8-16 óra között. Ára: 200 lej (az tartalmazza az ebédet is).

Az ősz folyamán AgroSic Közösségek Közti Társulás idén is megszervezi a tavaly nagysikerű hentes- és mészárosképző, illetve tömegkályha-építő tanfolyamokat és az egyedinek számító dézsafürdő-készítő tanfolyamra is sor kerül.

(Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.