Felhívás!

Neymar, a félmilliárdos

Ha valaki pesszimistaként úgy gondolta, az emberi őrületnek is van határa, íme, az optimista cáfolat: nincs! Mintegy 500 millió eurót ad a Paris Saint Germain Neymarért.

Nem elírás, tényleg félmilliárdról van szó, ebben benne van az a 222 millió, amit a Barcelona eleve megszabott szerződésileg, hogy senki sem viheti el őfelségét olcsóbban, a többi átigazolási költség és a brazil fiú fizetése – mintegy 4000 euró óránként. Értsük úgy, hogy nemcsak, amikor focizik, hanem éjjel-nappal, folyamatosan négy ezres hatvan percenként. Hogy honnan van a PSG-nek ez a lóvéja, mennyi a törvénytelen, esetleg katari finanszírozás, ez egyelőre rejtély. Hat ország van a világon, amelyek össz-GDP-je nem tesz ki ennyit.

Volt idő, amikor színész- és sztárképeket gyűjtöttünk. Csereberéltünk is: egy fürdődresszes Lollobrigidáért három megvénült John Wayne-t ajánltak és egy Beatles-képért megkaphattad a legújabb brassói Aranyszarvas fellépőit szőröstől-bőröstől. Miért haragudjunk, ha egy Neymarért ma el kellene adni az egész Fradit az Üllői úti fákkal együtt?

És ez a focifenomén legalább örömet szerez a nézőnek, amikor cseleivel összebogozza a védők lábait. Szerintem az mocsokság, ami a szabadság nevében történik.

Nemrég Magyarországon végzett egy gimnáziumi úgynevezett zseni-osztály. Találjátok ki, hova készülnek a srácok, lányok? Nyugati egyetemek már rég lefoglalták őket, hányan fognak visszajönni az anyaországba legalább turistaként? De, ismerjük el, nem viszik őket ingyen, nagylelkűen felajánlanak cserébe néhány ezer szíriait és bangladesit.

 

Mellékdal:

Ezeregyszázegy fiú született, Neymar ezeregyszáz,

Zarándokokat fogad a dicső Neymar–székesegyház.

 

Donald Trump és Putyin Neymar-autogrammért hajba kapnak,

A nemzeti ünnepet most már nevezik Neymar-napnak.

 

A Neymar-hatásra az alvó brazil ipar meglódult,

Neymar közbenjárására huszonnyolc leprás meggyógyult.

 

Brazilikum lett a kócos, sárga-zöld Neymar-frizura.

A brazil reálon Neymar-fej, körben fényes aura.

 

Rióban felavatják a kilencedik Neymar-teret.

(Holnap megégetnek két Neymar-tagadó eretneket.)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. augusztus 8., 10:14
  ÉRTÉKELÉS: -4

  Antal Uram!
  Egy 5 bekezdéses cikkben, aminek témája egy futbalista átigazolása, Ön sikeresen ejutott a migránsokig. Komoly teljesítmény!!!. Még egy bekezdés és talán elérte volna Sorost is. Nagy kihagyás!!! Talán Ön is kapott volna óránként 4000Ft-ot a FIDESZ-töl. Probálja meg újra!

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 8., 16:24
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Kedves Hozzászóló! Szívem vágya, hogy egyszer CSUPÁN a fociról írjak, teljes felszabadultságban. Sajnos az életnek az a rossz szokása, hogy belerondít mindennapjaink nyugalmába, így a gondolat Neymar ballábáról unokáink sorsára ugrik, mint a labda. Innen a kesernyés mellék- megjegyzések írásaimban, amelyekért, higgye el, a szerényke jogdíjon kívűl egyetlen banit soha nem kaptam. De ingyen is írnék mindaddig, amíg vannak dolgok, melyeket ki KELL mondani, és, remélem, van néhány olvasó, akinek örömet szerzek. Tisztelettel, Z.A.