Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Papolc kezd a kupában

Papolc kezd a kupában Sport

Szerdán a Kovászna megyei kupagyőztes Papolci FC is pályára lép a labdarúgó Román-kupa első szakaszában, az orbaiszéki együttes egy igazi székely rangadón, a III. ligás Székelyudvarhelyi FC-t látja vendégül 17 óra 30 perctől. A továbbjutás kérdése egy mérkőzésen dől el.

 

A labdarúgó Román-kupa első körében ötvenkét együttes méri össze erejét, a megyei kupagyőztesekhez tíz harmadosztályos csapat csatlakozott. Amennyiben a felek nem jutnak dűlőre a rendes játékidő leteltéig, 2×15 perces hosszabbítást diktál a játékvezető, és ha ezalatt sem sikerült eldönteni a párharcot, úgy büntetőpárbajban jelölik ki a győztest.

Az augusztus 23-ai második fordulóban a most továbbjutó huszonhat csapat mellett további harminckét harmadosztályos alakulat száll be a sorozatba, többek között a nemrég feljutott Kézdivásárhelyi SE is. A 4. fordulóban kapcsolódnak be a küzdelembe a II. ligás csapatok, míg az élvonalbeli együttesek majd az október végi tizenhatoddöntőben lépnek be a kiírásba. A nyolcaddöntő november 29-én esedékes, a negyeddöntőre jövő év február 28-án, az elődöntő első felvonására április 18-án, a visszavágóra pedig május 9-én kerül sor. A kupadöntőt május 27-én rendezik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük