Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felértek a csúcsra

Felértek a csúcsra Sport

Felértünk mindketten! Hajrá, Székelyföld! – ezt a bejegyzést írták tegnap Tulit Zsombor és Csenteri Levente, miután helyi idő szerint 15 órakor elérték a Khan Tengri (Egek Ura) 7100 méter magas csúcsát. A Székelyek a magasban expedíció résztvevői tegnap délután lefelé tartottak a hegyről.

 

A hegymászókra csatolt Garmin helyzetjelző szerint mégiscsak kiépítették a 4-es tábort, és vélhetően onnan indították a csúcstámadást. Indulás előtt Tulit Zsombor azt nyilatkozta, hogy a 6400 méter magas a 4-es tábort, „csak ha muszáj”, akkor vennék igénybe. Ha a körülmények kedvezőek, akkor a csúcstámadást már az 5900 méteren kiépített 3-as táborból indítanák.

A körülmények azonban nem voltak kedvezőek. A hegymászóktól naponta olyan híreket kaptunk, hogy „már megint havazik” és „ismét törni kellett a havat”.

Ezt megelőzően Tulit Zsombor és Csenteri Levente, akkomodálásként megmászta a 6371 méter magas Csapajevet is.

A Khan Tengri a Föld legészakibb hétezres csúcsa, az egyik legnagyobb összefüggő hegyvonulatrendszer, a Kína, Kazahsztán, Üzbegisztán, Kirgizisztán, Tádzsikisztán területén fekvő, mintegy 2500 kilométer hosszú Tien Shan legmagasabb pontja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük