Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Nemzeti konzultáció a szankciós politikáról

A kormány nemzeti konzultációt indít az Unió Oroszország elleni gazdasági szankcióinak kérdésében. Remek taktikai lépés. A nemzeti konzultáció képlete végső soron nagyon egyszerű: adott egy húsba vágó kérdés, amiben a kormány a normalitást, a józanságot, a nemzeti érdeket képviseli, mint például a migráció, a családvédelem, a globalista térfoglalás.

Az ellenzék képtelen kilépni abból a politikai kerékvágásból, hogy mindent kontráz, amit a kormány állít. Ily módon a konzultációkkal a nemzeti oldal egyszerre tematizálja a közéletet egy fontos ügyben, tereli az ellenzéket a rossz oldalra, s állít maga mellé olyan választókat is, akik bár nem rokonszenveznek a Fidesszel, de képesek normálisan gondolkozni. Ez a helyzet most is.

Az energiaszankcióknak köszönhetően az egész európai gazdaságot az összeomlás fenyegeti, olyan dominó-effektus indulhat el, melynek a következményei beláthatatlanok. Mindez csak azért, mert a rövidlátó, a realitásokat tudomásul nem vevő uniós vezetés az úgynevezett szankciókkal próbál hatni Oroszországra.

Mely szankciók sokkal jobban fájnak az európaiaknak, mint a szankcionáltnak, mi több, Oroszország többletbevételhez jutott az energiahordozóknak a szankciókból fakadó ugrásszerű árnövekedése folytán.

Magyarán Európa gyengül, Oroszország, ha gyengül is, de kisebb mértékben, mint a szankciót kivető Unió, az Egyesült Államok s a feltörekvő távolkeleti hatalmak pedig jelentős relatív előnyhöz jutnak velünk szemben.

Akárcsak a migráció esetében, mely szintén alapjaiban fenyegeti kontinensünk megszokott életét, ezúttal is csak a magyar miniszterelnök képviseli nyíltan és egyértelműen a józanság politikáját, mutat rá ismételten vaslogikával a lényegre.

Legprecízebben egyébként a tusnádfürdői beszédében vezette le, hogy miként is áll a helyzet Ukrajnában. Más politikai vezetők egyszerűen nem merik kimondani azt, hogy Ukrajna ezt a háborút nem nyerheti meg, hogy a fegyverszállítások a háborút csak meghosszabbítják, így tehát, aki a fegyverszállítást támogatja, a háború folytatását s a további öldöklést támogatja. S azt is ki merte mondani, hogy ezt a háborút csak egy orosz-amerikai béketárgyalás zárhatja le, magyarán Ukrajna nem önálló aktor a sakkjátszmában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük