Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Raszputyin Szentgyörgyön

Raszputyin Szentgyörgyön Kultúra

Az idei évad egyik kiemelt eseménye a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának vendégjáték-sorozata lesz a megyeszékhelyen: október 6–8. között a Sardar Tagirovsky által rendezett nagy sikerű Raszputyin című előadást láthatja a sepsiszentgyörgyi közönség.

Hirdetés
Hirdetés

Szőcs Géza drámája egy történelmi látlelet a kollektív európai és globális lelkiismeretünkről, mely az ukrajnai háború tükrében aktuálisabb, mint valaha.

A darab arról szól, hogy a különleges, látnoki képességekkel rendelkező Raszputyin – vízióira hallgatva – megpróbálja megakadályozni az első világháború kitörését. Felkeresi a korabeli Európa vezetőit, többek között II. Miklós cárt, II. Vilmos császárt, Ferenc József császárt, V. György angol királyt, ám azok nem hallgatnak rá, nem törődnek jóslataival.

Sardar Tagirovsky rendezői víziójában Szőcs Géza nagy lélegzetű, történeti ihletésű látomás-drámája elemi erővel ható színpadi látomássá emelkedik, mely a kortárs színház esztétikai eszköztárával állítja elénk a történelem kérlelhetetlen törvényszerűségeivel küzdő látnoki hős-értelmiségit – nyilatkozta az előadásról Bessenyei Gedő István, a Harag György Társulat művészeti igazgatója az előadás 2019-ben tartott bemutatója után.

(TÁSZ-közlemény nyomán)

Fotó: TÁSZ

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük