Felhívás!

Ne hagyjuk!

A Moineşti-en működő ügyészség felkérésére, az általa 911-es iktatószámmal 2019-ben nyitott bűnügyi dosszié kapcsán a közelmúltban tanúként beidéztek Kovászna Megye Rendőrségére. És a négy órán át tartó kihallgatásom folyamán kiderült, hogy a nyomozók az Úzvölgyében található magyar haditemetőnél, 2019. 05. 18-án történtekre kíváncsiak.

Az említett napon és helyszínen ugyanis a B 88 YDP rendszámú szürke színű Dacia-val megjelent egy háromfős csoport, és ennek egyik tagja a közösségi oldalon egyenes adásban közvetített rágalmaival, valamint valótlan állításaival felháborodást keltett a temetőt vigyázó székelyek körében. Tettlegességre azonban a provokatív magatartása ellenére sem került sor, ő viszont azt állította, hogy igen, és panasszal fordult Dormánfalva rendőrségéhez.

Az esetről részletesen beszámoltam a Székely Hírmondó 2019. 05. 20-i számában Őrség és provokáció címmel megjelent riportomban, ezért nem részletezem. És a rendőrségre tanúként való beidézésemet sem sérelmezem, mert az igazság kiderítése érdekében szükség volt az eskü alatt tett nyilatkozatomra. Azt viszont kénytelen vagyok szóvá tenni, hogy a nyomozást a Bákó megyében található Moineşti város ügyészsége irányítja. A firtatott eseményekre ugyanis az Úzvölgye nevet viselő, egykori falu területén került sor, amely Hargita megye szerves részét képezi. Legalábbis a még mindig érvényben lévő 103/2002/103-as törvény szerint, amelynek 2. számú cikkelye ezt kimondja. Ezért az ügy lefolytatásában Hargita megye hatóságai az illetékesek, vagyis jogtalanul idéztek be és hallgattak ki több csíkszentmártoni és egy sepsiszentgyörgyi személyt a Bákó megyei rendőrségén. Ennek fényében pedig még szerencsésnek is mondhatom magam, hogy a velem folytatott beszélgetésre nem ott, hanem Sepsiszentgyörgyön került sor.

Újabb történelemhamisításnak és kisemmizésnek vagyunk tehát a szenvedő alanyai, amely során ismét területeket akarnak elorozni az amúgy is széltében-hosszában megcsonkított Székelyföldtől. És e szándék érvényesítése máris megkezdődött, hiszen az úzvölgyi haditemető a rendőrségi jegyzőkönyvekben már Bákó megye részeként szerepel. Éppen ezért a nyilatkozatomat addig nem írtam alá, amíg ezt a valóságnak megfelelően ki nem javították.   

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások