Felhívás!

„Most kéne abbahagyni”

A magyar politika az egyéni kerületek által dominált választási rendszernek köszönhetően kétosztatúvá vált. Az, hogy a Mi Hazánk szépreményű párt a korábbi Jobbikhoz hasonlóan pólusképző tényező lesz-e, egyelőre nyitott kérdés. Annyi biztos, hogy a parlamenti küszöb megugrása sokat erősített a szervezeten, hiszen eloszlathatta azok aggodalmát, akik csak azért szavaztak a kormánypártokra, mert féltek attól, hogy a Mi Hazánk kiesése esetén elvész a voksuk. Ezt az erősödést egyébként a közvélemény-kutatók is visszaigazolták.

Tagadhatatlan ugyanakkor, hogy vannak szavazók, akik egyik oldalt sem érzik magukénak, és a Mi Hazánktól is idegenkednek. Az ő körükben fogalmazódik meg újra és újra az a közkeletű tévedés, hogy Orbán és Gyurcsány kölcsönösen feltételezik egymást, hogy Orbán sorozatos győzelmeit valójában Gyurcsány elutasítottságának köszönheti. Holott elég végignézni egy parlamenti vitát – mondjuk a legutóbbit – ahhoz, hogy tisztán lássuk: nincs szükség a Gyurcsányi mumusra a Fidesz ismételt fölényes győzelméhez.

Tartalmatlan szociális demagógia, riogatás, felkészületlenség egyik oldalon, intellektuális fölény, nyugodt magabiztosság, stratégiai gondolkodás a másikon. A csörte legvidámabb pillanatai alighanem azok voltak, amikor Orbán Viktor türelmes derűvel magyarázta el Fekete-Győr Andrásnak, hogy miként lehet kiszámolni, hogy mely években tartanak olimpiát, és hogy 2030-ban nem lesz olimpia.

Hogy a napelemek és az atomerőművek közötti egyenlőségtétel, az elektromos roller lezuhanyoztatása után az újabb nevetségességbe torkolló felsülés mennyire járult hozzá Fekete-Győr frakcióvezetői tisztségből való leváltásához, azt nem tudni, de tény, hogy az előválasztáson leggyengébben teljesítő jelöltet visszavonták a frontvonalból. Helyére a pártelnök Gelencsér Ferenc kerül, ami aligha fog minőségi változást hozni a Momentum politizálásában. A többi balliberális párt sincs jobb állapotban, egyedül a globalizmus helyi vezérképviselete, a DK az, mely egyáltalában képes a professzionális pártszerű működésre.

Nem véletlenül küldte az időközi választásokon hatalmasat bukott ellenzéki gárdának Schiffer András Kovács Kati slágerét: „most kéne abbahagyni”.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.