Felhívás!

Erdélyi Ősök Napja

Erdélyi Ősök Napja Kultúra

A hétvégén, szombaton és vasárnap Bölön község különleges rendezvénynek ad otthont: a helyi unitárius egyházközség által nemrég megvásárolt Tana-kúria területén szervezik meg első alkalommal az Erdélyi Ősök Napját, mely elsősorban a magyarság őstörténete, hagyományai, szokásai iránt érdeklődőknek nyújthat tartalmas, tanulságos kikapcsolódást.

A kurultaj.hu honlapon közzétett tájékoztatás szerint a két napon erdélyi és Kárpát-medencei hagyo­mány­őrző csapatok együtt emlékeznek meg a nagy, közös történelemformáló magyar ősökről, mint amilyenek Attila nagyfejedelem avagy Árpád vezér voltak.

A rendezvény szombaton reggel 9 órától látogatható, a belépés díjtalan. A látogatók többek között hagyományőrző íjászversenyt, nomád vértes szablyavívóversenyt, solymász-és ostorbemutatót, az ősi magyarok életét ismertető előadást tekinthetnek meg, lesznek táltoszene-, dob- és népzene-előadások is. Szombat és vasárnap este is szertüzet gyújtanak, szombaton késő este szabadtéri táncház és mulatság kezdődik, mely során a magyar pásztorduda is megszólal.

Az ősi magyarság kialakulásáról, vándorlásáról, kultúrájáról Bíró András Zsolt antropológus, humánbiológus tart előadást ma 18 órától a bölöni unitárius szeretetotthonban.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.