Felhívás!

Morgolódások karanténban

Ne várjon senki tőlem ebben a helyzetben rendszerességet. Ahogy jönnek a gondolatok, emlékek, odavetem őket, mint megannyi legókockát a gyerek az asztalra.

Kijárási tilalom az 1989-es temesvári események után volt, három embernél több tilos együtt. Utólag sült le a képemről a bőr, miként tudtam elhinni a rémmeséket. Hogyan rohantam én is dörömbölni a szomszédok ajtaján, ne igyanak vizet, mert a terroristák megmérgezték. Miért nem tettem fel a kérdést, amint néhány millió állampolgár sem, miért hívják az embereket „megvédeni a TV-székházat” a terroristákkal szemben. Üres kézzel az állig felfegyverzett fanatikusok ellen? Csak özönlöttek a hírek és elhittük, mert hát „bemondták”. Ma egy kis módosítással: „megjelent a neten”.

El fog múlni, persze, ha már az Európát egyharmad lakossággal megrövidítő pestisjárványok is elmúltak. Mert határozott lépéseket teszünk, leállítunk mindent, bebújunk barlangjainkba, míg vége lesz. Az ókori Pürrhosz epiruszi király is megverte egyszer a rómaiakat, majd felkiáltott: még egy ilyen győzelem, és egy szál katona nélkül maradok. Mi is kibújunk barlangjainkból, vírustalanul, 1-2-3 millió munkanélkülivel, tönkrement vállalkozásokkal, csődközeli (jó, ha csupán közeli) családokkal. Nem baj, az IMF nagylelkűen felajánl majd tíz-húsz millió eurós hitelt, nem kér mást cserébe, mint egy nemzedékre kiterjedő testi-lelki rabszolgaságot.

Fenomenális amerikai tudósok, kutatók léteznek. Amint fenomenális orosz és kínai és izraeli meg arab kutatók. Országaik vezetői mást sem csináltak, mint egymást büntetni embargóval, szankciókkal, korlátozásokkal. És most képzelje magát az olvasó súlyos tünetekkel egy kórházban, ahol a kardiológus, a belgyógyász és a sebész alig beszélnek, fúrják, utálják egymást…

A Defender 2020 hadgyakorlatot azért részben megtartották, elárasztottak néhány európai országot amerikai fegyverekkel, mert – köztudott ugye – nagy volt a hiány belőlük. Ha annyi lélegeztetőgép lenne, mint amennyi tankot behoztak… Hogy egy tábori kórházat felajánlottak volna, nem hallottam.

Nem folytatom, megteheti az olvasó. És ha már úgyis bezárva kuksol egy szobában, segítsen a gyereknek összerakni a legó-kockákat, hátha valami értelmes dolog kijön.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások