Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Mondom a magamét

  1. A székely ember tudja, hogy vendége a portája alapján ítélkezik mindenekelőtt. Annyian jönnek városunkba Előpatak irányából. Nem lehetne a Büdöskút környékét szebbé tenni? Egy székelykapu, egy fedél, hogy télen az idős ember ne törje össze csontjait a nemkívánatos korcsolyapályán, netán egy helyi termékeket árusító csinos bódé, egy kis parkoló olyan sokba kerülne? Körülzárni egy területet a szép időben oda kihozott iskolásoknak?
  2. Újabb jelentés a világ fegyverkereskedéséről. Sok meglepetést nem tartalmaz, a nagyok keményen tartják helyüket. Az amerikaiak részesedése egyharmad (száz országot boldogítanak, legyen mivel püföljétek egymást, ha túlzásba viszitek, lerohanunk a béke nevében), az oroszoké egynegyed. Következnek sorrendben Kína, Franciaország, Németország, Nagy-Britannia. És most tessék figyelni az ENSZ Biztonsági Tanácsa állandó tagjainak névsorát: USA, Oroszország, Kína, Franciaország, Nagy Britannia. Letaglózóan logikus. Most az oroszok csodafegyverekkel fenyegetnek, a Nyugat – jogosan – szörnyülködik. A nálunk felállított rakéták ugyanis humánusak, sőt, humorosak: hát Deveselu nem vidámságra utal?
  3. Felnőtt, komoly bácsik és nénik éppen szavaztak, szerdán. Mint a Pál utcai fiúk elnököt a grundon. Hova gyűjthetnék a fiuk a cédulákat, ha nem Csele kalapjába? Ám a lelkesedés, melyet Boka elnöksége gyújt lángra, erősen lecsámporodik, midőn észreveszik: a nevezett kalap zsíros, pedig Csele gigerli, nem mint a többi proligyerek. Nos, a mi bácsiink és néniink egyike sem proligyerek, arra mérget vehetünk, és nem valami külvárosban, hanem Bukarest kellős köldökében döntöttek, éppen arról, hogy marad-e avagy röpül kormányunk. A karimás kalap már nem divat, milyen megoldást találtak őkelméik? Az urnából kirámolt fehér golyókat valami elnyűtt (pizzás? cipős? teasüteményes? – a jövő krónikásai talán megfejtik a rejtélyt) kartondoboz felfordított fedelébe gyűjtötték, majd egy úriember az ujjaival (digitális technika ugye?) kettesével megszámolta azokat. Check guaranteed-approval-bad-credit-loans-for-aussies. Repesett a szívem a büszkeségtől mellkasomban: jó kezekben vagyunk.
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.