Felhívás!

Modortalanok voltak

Nemrég felháborító eset történt velem a kézdivásárhelyi kórházban. Úgy érzem, megaláztak, emberi voltomban sértettek meg azzal a modorral, ahogy velem bántak, ezért is fordulok a nyilvánossághoz a Székely Hírmondón keresztül, hogy az eset senki mással ne ismétlődhessen meg.

Édesapámat március 19-én, mentővel szállították a kézdivásárhelyi kórházba, én pedig, amikor bementem hozzá, és meg akartam itatni vízzel, akkor az egyik takarítónő, egy magas szőke hölgy megszólított, és elkezdett velem hepciáskodni, hogy mit képzelek magamról stb. Aztán, amikor szívószálat kértem, ugyancsak hasonló modorral utasított el. Emberszámba sem véve a beteget. Holott szerintem nem az lenne az ő dolga, hogy a betegeket és hozzátartozóit sértegesse, hanem hogy rendben tartsa a kórtermeket, ami biza hagyott kívánnivalót maga után.

Az asszisztensnők közül is megemlítenék egyet, aki durva hangnemben, gyakorlatilag kikergetett az intézményből, arra hivatkozva, hogy karantén van. Szépen is lehetne beszélni a betegek hozzátartozóival. Sajnos, édesapámat hétfőn bevittük, és keddre elhunyt a kórházban…

Nem hibáztatom az orvost, mert ő még a munkaideje lejárta után is törődött a beteggel, viszont meggyőződésem, hogy ha leküldik édesapámat Sepsiszentgyörgyre, akkor még élne. A személyzet azon tagjaival van bajom, akik lekezelő, durva módon beszélnek az emberrel, holott a legtöbben, akik beteglátogatóba mennek, nem ilyen fogadtatásra várnak. Hanem megnyugtatásra, vigasztalásra; azt szeretnék látni, hogy a hozzátartozójuk jó kezekben van, törődnek vele. Helyette mi fogad? Felháborodott alkalmazottak, legyen az modortalan takarítónő vagy éppen asszisztens, aki rendreutasít, kiabál, kikerget stb. Szégyelljék magukat az érintettek. Remélem, az illetékesek felelősségre vonják őket!

Bajkó Réka, Kézdisárfalva

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. április 17., 7:11
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Ebben az orszagban a korhazakat ugy hivjak:HULLAGYARAK.Meg a naci koncentracios taborokban sem hunyt el annyi ember mint a romaniai korhazakban a 27 ev “demokraciaban”.Hogy miert? Mert Romaniaban titkos nepirtas van folyamatban!

 • User
  Dátum: 2018. április 17., 9:39
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Minel butabb valaki annal jobban “szokdosik ” ,es nem csak az egeszsegugyre ervenyes ez ,hanem a kozigazgatasi,kereskedelmi stb .dolgozokra is ! Sajnos !

 • User
  Dátum: 2018. április 17., 11:08
  ÉRTÉKELÉS: 23

  Kezdivasarhelyen nem a doki meg az aszisztens van a betegekert ,hanem forditva.Az elso a takaritono(belgyogyaszat)aki intezkedik,ha …..valamit teszel a zsebebe.Ha latogatni megy az ember eppen fol nem dofi mert elo kell vegye a feltorlot.Tehat amilyen a mosdo olyan a torolkozo,nem tudom ki az IGAZGATO de hogy nem vegzi a dolgat az biztos,.Ideje volna egy kis tovabbkepzest vegezni Csikszeredaba,mert az mar kulfold Kezdihez viszonyitva.ODA nem kell vinni gyogyszert a betegnek,a doktor szobaal az emberrel es nem a zsebet tartja,az aszisztensek odaalnak a beteg melle nem a beteg megy hogy kiurult a ,,perfuzio,,most mit csinaljon.Es csodalkoznak hogy aki teheti miert megy el innen.

 • User
  Dátum: 2018. április 17., 11:02
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Kedves Réka miért nem csusztatott egy -egy 50-est a takaritónőnek és az aszisztensnek helyből kedvesebbek lettek volna.Sajnos ez minálunk igy járja.

 • User
  Dátum: 2018. április 17., 12:56
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Szánalmas állapotban a román egészségügy !!! 28 év telt el a rendszerváltás óta és még mindig romokban hever az egészségügy !!!! A nincsetelenség ,pénztelenség,hanyagság,nemtörödömség állapotok uralják az ellátó rendszert !!!
  Mint ahogyan 28 év alatt nem halad csak csigalassusággal az infrastruktúra ,autópályák építése,pontosan olyan aljas csigalassusággal fejlődik az egészségügyi rendszer és még sorolhatnánk !!!!! Nemcsoda ,hogy milliók vándorolnak el az országból ,hiszen itt magasról leszarják az embernek a jogát egy normális ,emberbarát,biztonságos,egészséges életvitel környzethez !!!!