Felhívás!

Minél giccsesebb, annál menőbb!

Már évek óta erre az esküvőre készülünk, Bözsi, érted? Tö-ké-le-tes-nek kell lennie! Oké, igazad van, csak én vagyok ennyire bezsongva, mert Józsi azt mondta, neki mindegy, csak köményes legyen, aztán a többit rám bízza. Örültem is, mert semmi köze a széphez és a divatoshoz. Mindannyian jobban járunk, ha ő megmarad csak vőlegénynek, én pedig megoldom a szervezést is, a menyasszonyi csokrot is, a ruhát is, és esküszöm, marad energiám majd mosolyogni, és négyszer lepuszilni az egész vendégsereget.

Természetesen, hagyományos esküvő lesz, hiszen mi ragaszkodunk a gyökerekhez. El sem tudnám képzelni ezt a nagy napot vőfélyes búcsúztató nélkül. A buli már reggel megkezdődik, ti, lányok hozzám jösztök, a fiúk pedig Józsihoz. Öltöztetni. Nyilván fel tudja húzni a nadrágot egyedül, csak a fényképek kedvéért, na. Kérlek, vegyetek majd rózsaszín ruhát magatokra, nem a kéket, az esküvőst, rózsaszínt, az öltöztetőst. Az talál a Bride Team felirattal, amit a kútra akasztunk fel, a muskátlik alá.

Miután felöltöztünk, elkészült a haj, smink, ittunk egy kis csokilikőrt, pózoltunk a fotósnak, hazamentek átöltözni ti is a kékbe. Majd visszajösztök a búcsúztatóra. Onnan limuzinnal a templomhoz. Nagyon fontos, hogy ne felejtsétek el a templom előtt a konfettit kilőni, még mielőtt a rizst szórnátok. A buliban már nem lesz gond, csak eszünk, iszunk, mulatunk. Különben is, a vőfély és a ceremóniamester megold mindent, a zenekar és a DJ pedig húzza, amit húzni kell.

Csak arra kell még figyelnünk, mielőtt hoznák be a pincérek a levest – tudod, zenére, taps kíséretében – szóljunk a ceremóniamesternek, hogy a csokiszökőkutat húzassa félre, a nyitótánc alatt fújt szappanbuborékoktól csúszóssá vált fajanszot pedig mosassa fel. Isten őrizz, hogy megcsússzon valamelyik pincér, és kiöntse a drága kókusztejes-currys csirkelevest. Hát ilyet még nem kóstolt Felsőháromszék! Lesz vegetáriánus, vegán, laktóz-, cukor- és gluténmentes étel is, plusz süti- és gyümölcsasztal, koktélbár. Az asztalon köményes, fehérbor, s Mari néni katitésztája, mert nem érti meg, hogy nem kell, muszáj felszolgálnunk. Lesz mennyasszonylopás, csokordobás, menyecskeruha, sós kenyér, lila pezsgő, fotósarok, tányértörés. Minden, mi szem-szájnak ingere!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.