Felhívás!

Mindig tanulni!

Emberek, köszönöm szépen, annyi mindent tanultam tőletek! Megtanultam, hogy amikor egy újszülött először szorítja meg parányi öklével az apja ujját, örökre megragadja azt. Megtanultam, hogy egy embernek csak akkor van joga lenézni egy másikra, amikor segítenie kell neki felállni. Mindig tanulnunk kell. Értékelni, észrevenni az élet kis egyszerűségeit. Lassan megtapasztaltam azt is, sokan azt hiszik, hogy az öregedés okozza a szerelem hiányát, pedig valójában a szerelem hiánya okozza az öregedést! Szeretni kell! Mindenkit.

Az öregedés egy állapot, de irányíthatjuk lelkünket, fizikai állapotunkat is, Isten segedelmével. Amikor 12 évvel ezelőtt elhagytam a cigarettát, kicsit hízni kezdtem. Diétázásba fogtam, de nem értek egyet a könyvekben, tanulmányokban megjelenő orvosi utasításokkal, hogy ezt edd, azt ne edd… Szabályok merev táblázatai között verdesve semmit nem lehet biztosan tudni, betervezni. Ülj le, beszélgess el a feleségeddel, sétálj egyet. Ehhez nem kell EU-s finanszírozás… Ahogy ahhoz sem, hogy a gyermekedet kézen fogd, és elmenj vele virágot szedni és madárfüttyöt hallgatni az erdőbe.

Néha elgondolkodom azon, miért nem tudjuk értékelni és megbecsülni az életet? Fiatal korunkban nem érdekel, nem is figyelünk oda a testünkre, egészségünkre, aztán ötvenes éveink után próbáljuk visszaszerezni az egészségünket, testünket. Kemény időket élünk. Úgy gondolom, hogy a halál, az elmúlás nem az öregséggel együtt érkezik, hanem a feledéssel. Ha tudnám, hogy valakit ma láthatok utoljára, erősen átölelném, imádkoznék az Úrhoz lelki üdvösségéért.

Mindig van másnap, és az élet lehetőséget ad nekünk arra, hogy jóvátegyük a dolgainkat, de ha tévedünk, mondjuk el, hogy mennyire szeretjük. El kell mondani neki, hogy sosem felejtjük el. Senkinek sem biztos a holnapja, sem öregnek, sem fiatalnak.

Orbán Barra Gábor, Sepsiszentgyörgy

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.