Felhívás!

Mindannyian hibásak vagyunk

Folyó év október 9-én iktatták Fejér László Ödön háromszéki RMDSZ-szenátor és id. Lomnici Zoltán volt főbíró, a magyarországi Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, Románia államfőjéhez intézett beadványát. Aláírói arra kérik az ország első közjogi méltóságát, hogy elemezze újra a székely terrorper elítéltjei, Beke István, valamint Szőcs Zoltán ügyét, és részesítse őket elnöki kegyelemben. Folyamodványukra válasz azonban mindeddig nem érkezett annak ellenére, hogy erre az államfőt az Alkotmány (51/4) kötelezi. És az ilyen jellegű kérelmek megoldására vonatkozó törvény (2002/233) 45 napban szabja meg neki a válaszadás határidejét. Ráadásul az Elnöki Hivatal keretén belül egy államtanácsos vezetésével külön ügyosztály létezik (Compartimentul Probleme Cetăţeneşti) ezek fogadása, kivizsgálása és megoldása érdekében.

A történtek tükrében kijelenthető, hogy Klaus Iohannis, frissen újraválasztott román államelnök semmibe vette és súlyosan megsértette az ország Alkotmányát, érvényben lévő törvényeit, és az általa vezetett hivatal működési szabályzatát. Egy valóban demokratikus országban pedig mindez a tisztségéből való felfüggesztéséhez, majd felmentéséhez vezetne. Hiszen az Alkotmány előírásai szerint neki őrködnie kell ennek a betartása fölött, illetve közvetítenie az államhatalom és annak szervei, valamint a társadalom között.

Újból megállapítható tehát, hogy Romániában a demokrácia csak papíron létezik. Ezt viszont nem szabad csupán a Román Kommunista Párt, illetve politikai titkosrendőrség hatalmat átmentő egykori tagjai és az utódjaik számlájára írni. Ők ugyanis azért kaparinthatták és tarthatták meg az 1989 véres decemberében megszületett új államrend kulcstisztségeit, mert a társadalom ezt megengedte és elnézte nekik. Így elsősorban ennek az országnak a polgárai a felelősök a harminc esztendeje folyamatos törvényszegésekért, jogtiprásokért és következményeikért. És ez alól mi, kisebbségi sorsba taszított magyarok és székely-magyarok sem képezünk kivételt, mert a saját nemzet és sorstársaink érdekében sem vagyunk képesek a hangunkat hallatni. Például tömegesen utcára vonulván, és torkunk szakadtából követelvén nekik igazságot, hogy Bukarestben és Brüsszelben egyaránt meghallják.    

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. december 31., 8:05
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Johanica magasról tojik Bedöékre és eggyaltalán az egéssz romániai magyarságra. Máskülömben ez az egéssz cécó már nem Bedöékröl szóll,hanem a mi megfélemlitésünkröl,hogy huzzuk be a farkunkat és kussoljunk.Alig várják,hogy nekünk eresszék a karhatalmi eröket.

 • User
  Dátum: 2019. december 31., 8:17
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Sajnos ez az év is eltelt, és a két fiatal ember István és Zoli, még mindég igazságtalanul a román börtön fogvatartottai. Mindezekért elsősorban a román igazságszolgáltatás, ami csak papíron van, létezik- a hibás, másodsorba mi, akik nem voltunk képesek a valós igazságot ki kényszeríteni a kegyetlen, pénzsóvár hatalomtól, aminek tulajdonképpen áldozatai lettek! Mindezek tanulság képen kell szolgáljanak, mindenki számára, aki fel meri emelni szavát, nemes tettekre készek, hogy a megtorlás az kegyetlen, könyörtelen hisz az érdekek vannak mindég előtérbe, amely kegyetlenül szedi áldozatait. Az idő amelyet meg állítani nem lehet, és bölcsen csak mindég előre lát, halad, majd ő ki fogja osztani az igazat, előbb-vagy utóbb, de sajnos sokaknak már elkésve lesz adatott.

 • User
  Dátum: 2019. december 31., 12:00
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Számomra érthetetlen az Unió érzéketlensége,ami nagyon hasonlatos a lassan már sajnos 1oo-éves,és gyalázatos Trianoni határozattal,amit még mindig érvényesnek tekintenek !!!

 • User
  Dátum: 2020. január 2., 11:29
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Az uniósok gondolkodásáról kár vitázni, gyorstalpalókon és ilyen magáegyetemeken, ahol le kellett másolni a tesztet kapták azt a végzettséget, ami egy murkász egyetemi fakultás elvégzéséhez szükséges. Azok pedig pipálnak, nemzetközi közigazgatási hivatalba szakembert képeztünk.

 • User
  Dátum: 2020. január 3., 14:48
  ÉRTÉKELÉS: -4

  EGY az elvunk egy a nyelvunk, a nemzete a mindenunk Aki ere teremtette az Isten tegyen meg mindent ,hogy segejen e ket draga magyar testvereimre, en mint egy szakember nemtudom honnan kezdjem a torvenyekkel de ugyanakkor beszeltem M,, Vasarhelyt Bekevel es fajt a lelkem mikor elmagyaraszta ,hogy mit muveltek vellek Ugyvedek, jogaszok aljatok ossze es mentsetek meg a becsuletuket e ket draga magyarnak!