Felhívás!

Milliárd(okos)ok

* Akar ön milliárdos lenni? Ha egy PSD-kormány lenne hatalmon, és az európai országok egyik a másik után zárnák le határaikat a román állampolgárok előtt, miként zengene egy kimért, elnyújtott hang főidőben minden tévécsatornán: 1. Ez a kormány idejében meghozott minden szükséges intézkedést; 2. Kö-ve-te-lem röög-töön a kormány lemondását! Helyes válaszadók között egy piros Trump-sapkát sorsolunk ki, értéke 3,9 milliárd dollár, amennyit a Románia által nemrég vásárolt Patriot rakéták érnek (dehogy érnek, de ennyiért vettük). Ugyanis a törvényes emeléstől elbúcsúzó nyugdíjasok rakéták után sóhajtoztak éjjel-nappal. Nyuggerfejenként 800 dolcsi. Máskülönben kiszámítottam, az Alkotmánybíróság főnökének a nyugdíja az enyémnek huszonötszöröse. Biztosan megérdemli, máskülönben nem szavazta volna meg annak idején magának.

* Vissza a klasszikusokhoz. Pázmány Péter írta 1636-ban: „… több vétkek között, egyikért azért rontotta és pusztította Isten a mi szegény hazánkat, hogy az ő szabadulásáért annyi részegítő köszönések lettek; hogy ha egy nagy völgybe vinnék a török császár erejét, és reáeresztenék azt a bort, melyet sok részegeskedésben megittak Magyarország szabadulásáért: nem kellene semmi vízözön a török veszedelmére; mind borban halnának.” Ma Erdélyért, hogy ne hagyja Isten elveszni. Az idők változnak, az ember kevésbé.

* Az egyik ismerősöm tüsszentett kettőt, és szaporábban kakált a szokottnál. Elkövette a hibát, hogy orvoshoz fordult. Hippokratész megrémült utódai beszállították egy brassói kórházba, ott nem volt hely a „covidosoknak”, tehát Zernyestre vitték. Mentőautóval. Ott űrhajós jelmezbe öltözött egyénektől vitaminos löttyöt kapott perfúzióban, különszobás ellátást, majd két nap múlva kidobták, merthogy semmi baja. Mennyibe kerülhetett a performansz? Csak azért kérdem, mert amikor én voltam beutalva, az asszisztensnő a szomszéd beteg hozzátartozóinak diktálta a listát, mit hozzanak, mert az intézménynek nincs pénze erre: pelenka, kékszesz, krém stb. Igaz, nem covidos volt, csak egyszerű agyvérzéses.

Eljön egyszer a leszámolás órája a milliárd(okos)oknak is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.