Felhívás!

Ha nem törlesztjük a vízszámlát

Vállalatunk toleráns az anyagi nehézségekkel küszködő fogyasztóival szemben, így számukra a számla törlesztéséhez részletfizetési lehetőséget biztosítunk. A fogyasztóknak kiállított számla tartalmazza a víz- és szennyvízszolgáltatást is, így a számla kifizetésének elmulasztása mindkét szolgáltatást érinti. A Közüzemek Rt. szerződéses viszonyban áll fogyasztóival, amely kimondja, hogy a számla kifizetésének kötelezettsége a fogyasztókat terheli. Eszerint és a törvény értelmében több lehetőséggel élhetünk, ha a fogyasztó nem törleszti tartozását.

Első lépésként fizetési felszólítást intézünk a fogyasztó felé. Amennyiben ezután sem egyenlíti ki számláját, jogi úton járunk el, amely során egy egyszerűsített bírósági végzéssel a végrehajtó behajtja az elmaradt összeget, illetve a peres eljárás során felmerülő valamennyi költséget. Legvégső esetben elzárjuk a vizet. Ez az eljárás magánházak esetében könnyen kivitelezhető, azonban a tömbházakban a fővízórát kell elzárnunk, így az adott tömbház valamennyi lakrésze vízszolgáltatás nélkül marad. Habár jelenleg – a koronavírus miatt – nem végzünk vízelzárást, a járványállapot lejártával ezt újra kivitelezhetjük.

A július 21-ei ivóvízgonddal kapcsolatosan a kézdivásárhelyi fogyasztók tudomására hozzuk, hogy a Gyárak utcában bekövetkezett csőtörés okozta vízkiesést – melyet az adott időben a fogyasztókkal közöltünk a vállalat közösségi oldalán –, súlyosbította a vízbefogó rendszeren tapasztalt áramkiesés; ez a két víztartály leürülését eredményezte, mindezek a másnap reggelig tartó nyomásproblémához vezettek. Jelenleg a tartályokban elegendő vízmennyiség található, a hálózati nyomás helyreállítása folyamatban van.

A gondok orvoslása céljából a kézdivásárhelyi csapatot július elejétől egy sepsiszentgyörgyi hálózati monitorizálás területén jelentős tapasztalattal rendelkező szakemberünk erősíti.

A Közüzemek Rt. vezetősége, Sepsiszentgyörgy

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. július 27., 9:13
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Nem szegyelitek a pofatokat? Ez a kozlemeny amit ki tudtok adni? Az elso resze “felvilagositas” avagy fenyegetes? Nem ertitek meg hogy elegunk van a NAPI renden levo MEGHIBASODASOKKAL? Azert valasztjuk ezt az utat (a szamla ki nem fizetese) mert nem vagytok kepesek a helyzetet kezelni, javitani, es normalis szolgaltatast nyujtani.
    Idiota egy szervezet vagytok es ahogy szokas mondani, a hal a fejetol budosodik.