Felhívás!

Meglépték!

A székelyföldi sportélet egyik hangzatos eseménye az FK Csíkszereda sikere. A Székelyföld Labdarúgó Akadémiával szimbiózisban élő csapat szombaton délután a III. ligából feljutott a II. ligába, azaz harmadosztályúból másodosztályúvá lépett elő. Régebbi sportnyelven: C-ből B-be.

Sporttörténeti eredmény, csíkszeredai focicsapat először szerepelhet a másodosztályban. Hiánypótló és frusztráltság-oldó, hiszen Erdélyben és talán Romániában is egyetlen megyeszékhely Csíkszereda, amelynek nem volt ez ideig másodosztályú focicsapata.

Három-négy éve döngetett kapu nyílt meg most. Az előző bajnoki idényekben egyszer-kétszer még közelebb állt a feljutáshoz az FK, idén szerencsés körülmény is közrejátszott. A Máramaros megyei Lénárdfalva (község) a bajnokság első felében uralta az 5. csoportot, 6 ponttal is vezetett (Csíkszeredában 3–0-ra győzött), de már a téli szünetben kiszivárogtatták házi hírüket, miszerint nem tudják teljesíteni a II. liga anyagi és egyéb feltételeit. Amikor mindenki arra gondolt, hogy ennek ellenére a csapat dacból mégis megnyeri a csoportot…, hát a véghajrá felé közeledve kezdtek egészen furcsa eredményeket produkálni. Egy kis sportelemzés után világos, hogy szándékosan átadták az első helyet az FK Csíkszeredának.

Lassan és biztosan lecsúsztak. Megelőzték a hivatali, szakszövetségi bürokráciát, ami az első helyről való visszalépéssel járt volna. Megelőzték a spekulációkat is, hogy ki tudja mennyi pénzért mondtak le a feljutásról a második helyezett javára (persze, ez a kérdés még így is nyitott lehet).

Az FK Csíkszereda sporttörténeti, futballtörténelmi sikere ragyogó teljesítmény, nagy öröm, a csíki szurkolók lelkét melengeti, de azért nem kell hanyatt esni tőle. A szurkoló jó folytatást vár, és bünteti a kudarcot. A mai eufória és a nyári szép remények után ősszel, jövő tavasszal jön a próbatétel. A valóság talaján, zöld gyepén kell(ene) majd bizonyítani, hogy a csapat képes megállni a helyét a másodosztályban, nemcsak látogatóba érkezett. Saját nevelésű játékosokkal ez aligha sikerül a 2019–2020-as bajnokságban. Az FK egyik vezéregyéniségét, húzó emberét, gólzsákját ugyanis úgy hívják, hogy Eder Gonzales.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.