Hirdetés
Hirdetés

Lajos, aki Ludovic

Klaus Iohannis a liberális párt ifjú titánjainak tengerparti találkozója után kijelentette, pártja kész a kormányzásra, és megnevezte a jövendő miniszterelnököt, Ludovic Orban személyében. Nos, itt nem tudok nem megállni egy pillanatra: mi a csodát keres az államfő egy párt­eseményen, amikor ő minden állampolgár képviselője, és nem a liberálisok aktivistája? Ha Iliescu ilyesmit tett volna, darabokra tépték volna. Vagy, fogadjuk el azt, hogy elmegy, mert ismerni akarja a politikai irányzatokat, de akkor ugyanúgy jelen kell legyen minden hasonló megnyilvánuláson mint semleges szemlélő, semmiképpen mint szurkoló.

Lássuk akkor Ludovic Orbant, kiről van szó, ő váltja majd fel a jelenlegi „penali”- kat, vagyis bűnözőket.

L. O. úr 2016-ban azért nem indult a parlamenti választáson, mert ő is ilyen „penal” volt, vaskos dossziéval, mint Damoklesz- karddal a feje fölött. Igaz, három év múlva felmentették, de hát nem pontosan ez történt a pészédés bűbözőkkel is – dosszié, bemocskolás, felmentés?

Finom ember Ludovikunk. A tisztviselők nagy részét a tehén fara mellől elhívott, fára felmászott sertéseknek nevezte, nem is olyan rég. Régebb pedig, 2006-ban azt javasolta a saját pártjában aktív hölgyeknek, ha érvényesülni akarnak, ne a főnökök ágyán át vezető utat válasszák.(Szóval ez van Iohannis úr háza táján, jó, ha tudjuk). Három év múlva arról értekezett, hogy Bãsescu választói a cigányok, a részegesek és a prostituáltak, bár a prostituáltak talán nem, ahogy a tengerész-elnök kinéz.

A valamikor magyarul konfirmáló L. O. szemében alkotmányellenes a magyar nyelv használatának kiterjesztése a közigazgatásban. A marosvásárhelyi katolikus gimnázium újraalapítása ellen az Alkotmánybírósághoz fordult. A magyarokat tűzzel-vassal irtó Avram Iancu sírjánál arról beszélt, lehet, hogy „harcba lesznek még hívva” Találjuk ki, hogy ki ellen? És fújta a „Román hadak, lépjetek át a Kárpátokon”-t. Hová? Kézdiszékre, édesapja szülőföldjére?

És végül egy emlékeztető. A parlamenti választások eredménye PSD 45, PNL 20% volt. A mandátum négy évre szól. Négy, nem három, nem három és fél évre. Ne tudná ezt egy államelnök?

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. szeptember 17., 11:21
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Ilyen és hozuk hasonló személyek,tucat szám vannak.Egy nagyobb koncért képesek megtagadni saját nemzetüket, de még a saját apjukat is. Voltak és lesznek, aljas egy népség.

  • User
   Dátum: 2019. szeptember 17., 14:19
   ÉRTÉKELÉS: 7

   A név nem mond semmit. Pont ugyanúgy nem értik meg a magyarok ezt, mint a románok. Egy ember az, aminek érzi és vallja magát. Hívhatnak engem Alexandru Ioan-nak, de érezhetem magam magyarnak vagy Orbán Lajosnak és románnak tartom magam. 1001 ok lehet, hogy miért így van.