Felhívás!

Közveszélyes „ártatlanok”

Azt hiszem egyáltalán nem meglepő az, hogy szekérnek ütközött egy autó Kézdivásárhely és Kézdiszentlélek között. Az utóbbi időben ugyanis már nem csak a tilosban előző autóktól rettegek esténként az említett útszakaszon, hanem a kivilágítatlan szekerektől is. Minden este találkozni egy-kettővel. És hiába mondják, ha betartotta volna a sofőr a sebességkorlátot, akkor elkerülhető lett volna a baleset, hiszen – legalábbis én laikusként úgy gondolom – mindegy, hogy 90-nel vagy 110-zel mész-e neki egy szekérnek…

Emellett pedig a város minden pontján látni a rend őreit a vadonatúj autójukkal, de kérdem, miért nem állomásozik legalább egy a temető környékén? Az, amelyik a kézdi központban, a szökőkutat bámulva lógatja a micsodáját órákon át, miért nem teszi magát hasznossá?

Van egy ilyen furcsa helyzet a környékünkön, hogy azt a bizonyos népcsoportot, aki éjjel száguldozik szekerével nemzetközi utakon, nem büntetik meg, mert hát „nincs mit velük kezdeni”, illetve „úgy sincs miből kifizetnie a büntetését”. A szekér derekán pihenő tucatnyi csemete után kapnak annyi segélyt, hogy igenis ki tudnák fizetni ha akarnák; ha meg nem, akkor üljenek veszteg éjjel. Illetve nem utolsó megoldásként kivilágíthatná szekeret, vagy legalább kéregethetnének egy világító mellényre valót. Érdekes módon italra mindig van pénzük, mert ritkán lehet őket józanul látni szekéren, általában kegyetlenül ostorozzák a lovakat, ami külön megérne egy misét, hogy az állatvédők ilyenkor hol vannak – de most nem erről akarok beszélni.

A rendőrség szóvivője meg ne állítsa azt, hogy a baleset azért történt, mert gyorsan hajtott a sofőr, ne nézzen már mindenkit ennyire megvezethetőnek. Miért kell őket védeni? Értem én, hogy no rasszizmus, meg éljen a liberalizmus, meg mit tudom én, de akkor sem lehetnek ők a mártírok, az ártatlan sofőr meg az egyedüli hibás.

B. Piroska, Kézdivásárhely

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.