Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kísérteties párhuzam

A török–szír–orosz konfliktus eszkalálódni látszik, a lehetséges forgatókönyvekbe egy teljes világégés is belefér. S ha mindez nem lenne elég, Törökország változtatott eddigi politikáján, és nem akadályozza az Európába igyekvő migránsáradat mozgását. Már tízezrek indultak el irányunkba.

A Jobbik ismét nekifut egy kommunikációs abszurdumnak. Miközben mindenki tudja, hogy a kormány mindeddig hatékonyan védte déli határainkat a kerítéssel és az odavezényelt karhatalmi alakulatokkal, elnökük képes azt állítani, hogy a kabinet csak propagandára használta ki ezt a kérdést, és a határőrség visszaállítását követeli, mintha nem az lenne a lényeg, hogy fegyveres rendfenntartó alakulatok védik-e a határt, hanem az, hogy mi azoknak a neve.

És igen, eljutottunk oda, hogy az MSZP azt követeli Orbántól, hogy érje el Erdogannál, ne induljanak a migránsok Európa felé. Nocsak! Akkor mégsem álproblémával van dolgunk?

Az RMDSZ Szövetségi Képviselők Tanácsában mondotta volt egy küldött az ezredforduló táján, hogy „Tőkés Lászlónak sosincs igaza, neki mindig csak igaz lett”. Magyarán jóslatai megvalósulnak. Hasonló a helyzet Orbán Viktorral, aki európai szinten az egyetlen vezető politikus volt, aki e kérdést a kezdet kezdetétől komolyan vette, és irányt is tudott mutatni, cselekvési tervet tudott adni. Ugyanakkor kötetekre rúg azon ellenzéki nyilatkozatok tömege, amiben a migránsveszélyt lebecsülték vagy letagadták, s Orbánt bírálták a Törökországgal fenntartott jó viszony ápolása miatt.

Ez jutott Magyarországnak. Egy felelőtlen ellenzék, mely a legsúlyosabb nemzeti problémákat, beleértve az ország védelmi képességét, politikai tőkekovácsolásra próbálja használni. Ezt tették több mint száz éve az első világégés előtt is, amikor szabotálták a katonai erők fejlesztését, és ezt teszik ma is, amikor mind szellemi, mind a lelki, mind fizikai síkon gyengíteni igyekeznek a magyar közösséget. Akkor is egy ködös doktriner világmegváltó eszmerendszer jegyében, s ma is; akkor is egy nemzetközi hálózat részeként, idegen érdekeket követve cselekedtek, és ma is az teszik. A párhuzam kísérteties.

Akkor sikerült eljutni Trianonig, az ország szétdarabolásáig. Hogy ma mi történik, az rajtunk is áll.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások