Felhívás!

Székely zászlókkal a Hősök terén!

A Székelyföldért Társaság idén is megszervezi a marosvásárhelyi székely szabadság napjának hivatalos budapesti szimpátiarendezvényét március 10-én, kedden 17 órától a Hősök terén. Legyünk bátrak, elszántak, állhatatosak, és üzenjük meg az egész világnak: támogatjuk Székelyföldnek a területi autonómiára vonatkozó jogos igényét, melyet alkotmányos eszközökkel, demokratikusan, és erőszakmentesen kívánnak elérni!

A Székely Nemzeti Tanács mozgósító felhívásának szellemiségében idén e rendezvénnyel adjunk még nagyobb hangsúlyt a nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezésnek! A Székely Nemzeti Tanács 6 évig pereskedett az Unió Bírósága előtt, hogy rendelkezésre álljon az a 12 hónapos aláírásgyűjtési időszak, melyből már csak két hónap van hátra. A kezdeményezés tétje, a határon túli magyar közösségek megmaradásának elősegítése uniós forrásokon keresztül. A sikerhez sok aláírásra van még szükség, így a rendezvény helyszínén 3 stand is fel lesz állítva, ahol a támogató aláírásokat személyesen is le lehet adni. Mutassunk akkora erőt, amely május 7-éig sikeressé teheti a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezést!

Kérjük Magyarország és a főváros lakóit, hogy emlékezzenek meg ismét a székely szabadság napjáról, aki pedig teheti, jöjjön Budapestre, hogy békésen, méltósággal nyilvánítsuk ki a székely autonómiaigény iránti támogatásunkat. Kérjük a magyar pártokat, civil szervezeteket, a magyar történelmi egyházak gyülekezeteit, legyenek részesei az előkészületeknek, és ösztönözzék részvételre a székelyeket-magyarokat szerte az országban.

Incze Árpád, a Székelyföldért Társaság elnöke

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.