Felhívás!

Kiáltó szavak

Az utóbbi évek legfontosabb nyilatkozatának tartom Orbán Viktor beszédének azt a részét, amelyben a kereszténységet elvető liberálisokat emlékezteti: a liberális demokrácia egyik alappillére – miszerint a legtanulatlanabb ember is ugyanolyan szavazati joggal rendelkezik, mint egy akadémikus – a kereszténység vívmánya, mivel az minden emberben Isten képét és hasonlatosságát látja, vallja és törvényre emeli. Miniszterelnök úrnak van mersze és erkölcsi tartása a szennyes ár ellen úszni és a szellem magasabbrendűségét meghirdetni. A krisztusi gyökereit megtagadó Európában az édes erdélyi hegyek árnyékában kijelenti: számunkra az ember nem csupán egy véletlenszerűen földre pottyant, pusztán pénztörvények örvényében forgó lény, hanem szakrális teremtmény, amely felelős a történelem, de Isten előtt is. Saját magáért és embertársaiért. Nem szeretek politikáról írni, a tömjénezést utálom, de szombat reggel a tusványosi beszédet követve boldog és hálás voltam, hogy erdélyi magyar vagyok, és hogy ilyen ember cselekedik a nemzeti összetartozásért.

Mivel egy ember értékét az ellenségeiből is meg lehet állapítani, íme, miként vélekedik a baloldal talán legcivilizáltabb, legműveltebb képviselője Tusványosról: „Hogy Románia kellős közepén magyar irredenta hepajt rendeznek a magyar állam vezetőinek és kíséretüknek a közreműködésével…” (Tamás Gáspár Miklós). Ez késztetett lejegyezni régebbi gondolatomat: ha Orbán Viktor ellenségei mind egymás vállára másznának, a legmagasabban levő akkor sem tudná megcsiklandozni Magyarország miniszterelnökének a bokáját.

A Magyar Központi Statisztikai Hivatal szerint Magyarországon 2018-ban 7300 ingatlanszerződés történt, amelyben külföldiek az érdekeltek. Budapesten a lakásvásárlók 12%-a, a pesti belterületen 26%- a nem magyar. Főleg kínaiak, vietnámiak(!) és izraeliek. Nem ismerem az itteni adatokat, de érdekes és érdemes lenne utánanézni, kinek a kezébe kerülnek földjeink, ingatlanjaink- Szovátán, Tusnádon, Kovásznán, a környező falvakban. Jóemberek, feleim, amíg szócsatározunk, a pénzesek felvásárolnak szőröstől-bőröstől! Építeni, ültetni, szaporodni, gyarapítani kell, nem nyomorúságos iszapharcot vívni. És megtartani, nem elherdálni, majd valahonnan Angliából nyavalyogni, hogy porlunk, mint a szikla!

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. augusztus 1., 9:25
  ÉRTÉKELÉS: 13

  A demokrácia fogalma jóval a kereszténység előtt megjelent, az egyenlőségé is.
  Ehhez persze nem ártana az ún. olvasás műevletét végezni, gyakrabban, mint az írásét.

  • User
   Dátum: 2019. augusztus 1., 10:02
   ÉRTÉKELÉS: -1

   Ha a Periklész kori Athénra vagy a királyságkori Rómára gondolt. abba én is benne vagyok hogy az inkább volt demokrácia mint ami most van….csak még meg kell határozni ki lesz micsoda…

 • User
  Dátum: 2019. augusztus 1., 10:09
  ÉRTÉKELÉS: -9

  Úgy van, olvassunk . A demokrácia megjelent Athénben, a kereszténység előtt jóval. Azt jelentette, hogy a szabad férfiak beleszólhattak a közügyekbe. A rabszolgák (a lakosság 60 százaléka) és a nők( 50 százalék, beleértve a szabadokat is) levegőnek tekintve. És hogy athéni és nem athéni egyenlő legyen- meg sem fordult a fejükben. Orbán Viktor arról a demokráciáról beszélt, amely a teljes egyenlőséget hirdeti, ez pedig a kereszténység vívmánya. Valóban nem árt az olvasás műveletét végezni, gyakrabban, mint a kötekedést.

 • User
  Dátum: 2019. augusztus 2., 9:04
  ÉRTÉKELÉS: -5

  A görög filozófiában egyenlőség elve? Hogy az ember az görög, a többi meg barbár, a rabszolga meg beszélő szerszám? Érdekes vélemény!

 • User
  Dátum: 2019. augusztus 5., 10:25
  ÉRTÉKELÉS: 0

  én vagyok én, te vagy te, ez magában eredően egyenlő, s ha kell elismerhetem, hogy te egyenlő vagy énvelem. Hanem ő már rabszolga, ha kultúrált volna, sem egyenlő velünk, a barbároktól tartanunk kell, mert míg távolabbi kultúrnéprk ide érnének, addig csórén maradunk, ami nem bizonyít semmi egyenlőséget, lassan testtel az effélékben…