Felhívás!

Jóvátehetetlen hibás lépés

A múlt hét legjelentősebb politikai eseménye az anyaország szempontjából a Sargentini-jelentésről szóló szavazás volt. Szántszándékkal nem használom az „elfogadás” kifejezést, mert az érvényben levő szabályok alapján nem volt meg az ahhoz szükséges kétharmad, mivel a tartózkodásokat figyelmen kívül hagyták. Magyarán csaltak, amint azt többek között a magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter és Morvai Krisztina EP-képviselő is elmondta.

A kormány megnyilatkozó tagjai és a médiaholdudvar képviselői rámutattak: felsorakoztak a migránspárti erők. Az nem okozott egyáltalán meglepetést, hogy az álmagyar álbaloldal képviselői megszavazták a jelentést, és most politikai tőkét kívánnak kovácsolni abból, hogy egy bizonyítottan hazug jelentésben elmarasztalták hazájukat. Találóan fogalmazott vonatkozásukban a magyar kormányfő: az a baj velük, hogy jobban gyűlölik őt, mint amennyire szeretik a hazájukat.

Csalódás volt viszont Balczó Zoltán jobbikos EP-képviselő magatartása. Balczó felszólalásában korrektül elmondta, hogy mit tart hazugnak a jelentésben, és mit igaznak, majd bejelentette, hogy tartózkodni fog, annak tudatában, hogy ezzel a Magyarország ellen felsorakozott migránspárti koalíciót segíti. (A tartózkodásokkal kapcsolatos várható manipulációt előre jelezték.)

Balczó Zoltánnak a jelentés elutasításával megvolt a lehetősége, hogy jobbikos politikai karrierjét méltósággal, a nemzeti értékrend jegyében fejezze be. Nem kívánt élni vele. Magatartása annál is érthetetlenebb, mert egy jelentést, mely akár csak negyedrészben hazug, az ember akkor is elutasít elvi és morális alapon, ha háromnegyed részben igazságokat tartalmaz. De ettől messze volt ez a politikai pamflet, ez a balliberális fércmunka.

S akkor nem beszéltem még a jelentés evidens mögötteseiről, arról, hogy ez egy eszköz volt arra, hogy a bevándorlás kérdésében Európa szinten a kezdet kezdetétől a legvilágosabb és leghelyesebb magatartást tanúsító országot megbüntessék, de legalábbis a maguk ácsolta szégyenpadra igyekezzenek ültetni. Balczó Zoltán e gesztussal a Jobbik vonaista, önfeladó, globalista, nemzetáruló vezetőinek a szintjére süllyedt.

Kár. Nagy kár.

Olyan kár, amit már a hosszú időn keresztül következetes nemzeti politikát folytató, sokáig ellenfelei által is tisztelt politikusnak nem lesz alkalma jóvátenni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.