Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Jelennek örülni, jövőtől tartani?

Háború dúl a világ néhány pontján. Vírusok hírei telítik be mindennapjainkat. Az árak úgy emelkednek napról napra az élet minden szegmensében, hogy fizetésünk lassan annyit ér, mint a városnapokra kapott zsebpénz tizenöt évesen. Az emberiség nemsokára teljesen kifordul önmagából. Egyre inkább elér hozzánk is az a fajta „gendersemlegesség”, ami teljesen felismerhetetlenné változtatja világunkat.

És miközben Rebeka kapkodta fejét a különböző nehéz és furcsa hír között, miközben tágra nyílt szemekkel nézett végig a körmét lakkozó fiatal fiúkon és kézen fogva sétáló lányokon, miközben elszörnyülködve lapozgatta a kisgyerekek közösségi médián szereplő oldalait, mindeközben szembesült eddigi élete legcsodálatosabb változásával: négy hetes várandós. A felismerésnek nem kellett volna váratlanul érnie, de talán erre mégsem lehet annyira felkészülni, hogy ne okozzon kisebb sokkot az emberben. Az öröm és egekbe repítő kábulat aztán átölelte őt és párját heteken, hónapokon át.

De eljön az áldott állapot második trimesztere. Ami az okosok szerint is a leglabilisabb idegállapotot hozza ki a nőkből, olyan fajta hangulatingadozást, amilyet nem látott még sem apuka, sem anyuka. Rebeka egyik percben még a boldogságtól nevetgélt, majd egy pelenka-reklámon bőgte el magát, aztán hirtelen hasított belé az aggodalom.

Vajon a hormonok társasjátékának köszönhetők csupán, vagy tényleg jogosak azok a kérdések, amelyek időről időre felbukkannak a kismama fejében? Miszerint felelőtlenség, önzőség gyermeket szülni ebbe a világba? Hiszen a fene tudja, hogy mi vár rá az elkövetkezőkben. El kell majd búcsúznia háborúba induló apjától? Bekattan az anyja a hírek terhe alatt? Tudják majd biztosítani a felneveléséhez szükséges anyagiakat a szülei? De egyáltalán, sikerül majd igazán boldog, kiegyensúlyozott, falusi gyermeket kovácsolni belőle, aki homokot eszik és akinek folyton le van horzsolva a kis térde? Vagy akármennyire is törekednek ellene, beszippantja őt is a kiskütyübe zárt világ?

A babaillat, a hintőpor rózsaszínű felhője, a rugdalózók pihe-puha anyaga, a polcon sorakozó mesekönyvek vagy a sírásoknak, ébrenléteknek köszönhető kimerültség el tudja majd feledtetni ezen kérdéseket a lánnyal?

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.