Felhívás!

Internátus tanulásért

Ingyen lakhatnak szegénysorból származó, ám tanulni akaró tehetséges diákok egy koronkai épületben, amelyet Hollanda Dénes kézdialbisi származású mérnök, egyetemi tanár bocsát rendelkezésükre. Az ára: tanulni kell! Érdekes kommentárokat kapott lapunk Vélemény-falán.

„Nagyon értékes kezdeményezés, hátha lesznek még követői, vagy esetleg betársuló együttérzők. Sajnos, a közpénzekből sok folyik el értelmetlen dologra; a sok társadalmi segély, ami nem nagy ugyan, de csak a henyélést katalizálja. Vannak okos gyerekek, akik sajnos soha sem részesülhetnek segítségben, pedig megérdemelnék. Az oktatási rendszerünk is felelős a kialakult tehetetlenségért, mert a gyakorlatias, szükséges szakmákat nem támogatja. Túlsúlyos a „filozofálgatásra” alapuló profil. Volt idő, mikor a líceumok végzőseinek a legjobbjai műszaki pálya és orvosi pálya felé irányultak. Szükség van a műszaki pályák, biológia, agronómia stb. szakok iránti érdeklődés felkeltésére. Értékeljük a hasonló kezdeményezést! Ehhez nagy lélek és szeretet kell!”

„Fontos lépés a halhatatlanság felé! Ezen túl konkrét motivációt nyer az alulról induló reál tehetséggondozás! A hasonló, izolált és lokális kezdeményezéseket kellene rendszerbe foglalni, hálózatszerűen működtetni!”

„Gratulálunk. Sok ilyen emberre van szüksége az Erdélyben elő gyermekeknek. A jó Isten éltesse sokáig. Nagy tisztelettel egy édesanya, aki sokat harcolt, hogy a gyermekei tanuljanak jó és neves egyetemeken.”

„Üdvözlöm a professzor urat, nagyon jó egészséget kívánok, osztálytársa voltam Alsócsernátonban, emlékszem rá, jeles tanuló volt, jó visszaemlékezni. Nemes adakozásáért a Jóisten még éltesse nagyon sokáig!”

Gratulálunk a professzor úrnak, ilyen lelkes jól képzett szakemberekre lenne szükség. Sajnos jelenleg kevés van belőlük, de reméljük, hogy számuk rövidesen nőni fog! A professzor úrnak nagyon nagyra értékeljük a tevékenységét, és még azt kívánjuk, hogy a Jóisten még sokáig tartsa meg a magyar, székely nemzetnek jó egészségben! Önnel egykorú két személy!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.