Ígérgettek, becsaptak

Egészségtelen hideg van, az időjárás nem kényeztet bennünket. Ilyenkor mondja a székely, hogy pénzt számol, vagy… A magamfajtának nem lévén annyi pénze, amit számoljon, jobb híján nem tud mást tenni, mint zenét hallgatni, vagy a televízión bóklászva merengeni azon, amit lát.

Kormánycserére készülnek a nagy politikusok. A liberális pártnak, az ország elnökével összefogva, sikerült nyernie. Ígértek sokat. Fűt-fát. A Szociáldemokrata Párt nem csak ígérte, de jóvá is hagyta a nyugdíjemelést. Aztán az új miniszterelnök is azt ígérte a kormányalakítás első napjaiban, hogy betartja a nyugdíjasok pénzemelésének jóváhagyását. Aztán a politikus hamar felejt. Most már azt mondja, esetleg csak az év végén kerülhet sor a nyugdíj emelésére…

Nem felejtettem el, hogy a kampány idején Ludovic azt ígérte, hogy a speciális nyugdíjakat újraszámolják, és győzelmük esetén lefaragják…  Most, az Úr 2020. évének elején az Orban-kormány vezetőségének első intézkedése az volt, hogy a rendőrök, szekusok, katonatisztek, ügyészek, bírók, szenátorok, képviselők nyugdíját kiegyenlítették, tehát az infláció szintjének megfelelően felemelték. Felháborító!

Orban Ludovic elismeri, hogy az RMDSZ-szel kötött egyezséget sem tartotta be. Nem egyforma nevelést kapunk. Nekem korán megtanították, hogy nem bőrszín, orr- vagy fülméret, netán vallás alapján ítéljek meg embereket, hanem a cselekedeteik szerint

Mit is várhatunk a Nemzeti Liberális Párttól? Előrehozott választásokat akarnak! Miért is kell szédíteni a népet? Amikor pénzről van szó, nincsenek ideológiák, nincsenek eszmék, elvek: szépen felsorakoznak a politikusok. A pénz hatalom. Vegyük észre végre, hogy kik azok, akiknek a kezében van az ország, mi pedig megint „rossz lóra fogadtunk…”

Orbán Barra Gábor, Sepsiszentgyörgy

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.