Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

MŰVÉSZ MOZI

Szerda 16:30 Dolittle, am. akció, kalandfilm, vígjáték, magyarul beszélő,

16:45 Dolittle, románul beszélő, 18:45 Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk, am. akcióthriller, vígjáték, m. b., 18:45 Botrány – kan.-am. életrajzi dráma, román felirattal, 21:00 1917 – an.-am. háborús filmdráma, m. b., 21:00 Nyomorultak, fr. dráma, krimi, thriller, r. f.

KÖNYVTÁR

A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban ma 16 órától Meseklub az I-IV. osztályosoknak; csütörtökön 16 órától az óvodásoknak. Téma: Csikorgó a fagykirály című mese bemutatása, meseillusztrációk készítése, társasjátékok.

SZÍNHÁZ

A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház a Háromszék Táncstúdióban ma 19 órától a Variations: No. 1 című produkcióját adja elő (rendező-koreográfus: Ermira Goro). A február 25-ére, keddre meghirdetett Koldusopera előadást objektív okok miatt egy nappal később, február 26-án, szerdán játssza a társulat. A már megvásárolt jegyek visszaválthatóak, vagy átválthatóak a 26-i előadásra.

EZÜST AKADÉMIA

Csütörtökön 16.30-tól Kézdivásárhelyen, a Vigadó nagytermében Nyisztor Tinka tart előadást Fűben, fában kapaszkodunk! Gyógynövények használata a moldvai magyaroknál címmel.

GYEREKELŐADÁS

A Vigadó szervezésében ma 10 és 12 órától a Csíki Játékszín Márkó Eszter rendezésében, Kunigunda hozománya címmel mutatja be gyerekelőadását a nagyteremben.

KÖNYVBEMUTATÓ

Salamon Ferenc Oktatástörténeti régészkedés Háromszéken, 1948-ig című könyvét január 31-én 17 órakor a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében mutatja be Tulit Ilona szerkesztő. A szerzőt Molnár G. Márta beszélteti. Házigazda Szonda Szabolcs igazgató.

SZEMINÁRIUM

Holnap 18 órától kezdődik a kovásznai plébániatemplomban az Élet a Lélekben tavaszi szeminárium. Segítséget tud nyújtani, hogy teljes szívvel éljük az evangéliumot, segít az Istennel való bensőséges kapcsolatban és a hitben való növekedésben. Mindenkit várnak, aki meg akarja tapasztalni a hit elevenségét, a Jézussal való élet örömét és Isten közelségét, szeretetét. Jelentkezni a helyszínen lehet a kezdés időpontjában.

KÉPZŐMŰVÉSZETI PÁLYÁZAT

Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ Kovászna Város Önkormányzatával, a kovásznai Kádár László Képtárral, a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesülettel és a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Kft.-vel együttműködésben A távol közelsége címmel hirdet képzőművészeti pályázatot a 2020-as Kőrösi Csoma Sándor Napok részeként. Az idei kiírás tematikáját a távolság-közelség szubjektív megélésének problematikája adja, keresés-megtalálás, elidegenedés-hazatalálás közötti örökös ingadozásaink. Mind a térbeli, mind az időbeli távolságot vagy közelséget mindnyájan egyénileg és szubjektív módon éljük meg. Néha a távoli nagyon közelinek, vagy éppen a közeli nagyon távolinak tűnik az életünkben.

A beérkező munkákat két fordulóban bírálja el egy háromtagú szakmai zsűri: Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője, Kányádi Iréne művészettörténész, a Partiumi Keresztény Egyetem előadótanára és Dimény András képzőművész. Első körben a tárlatra bekerülő alkotásokat választják ki, amelyek a kiállítás katalógusába is bekerülnek. A második fordulóban odaítélik a díjakat.

Az adatlap megtalálható a Kovászna Megyei Művelődési Központ kultkov.ro honlapján vagy Facebook-oldalán. Az online adatlap kitöltését követően a mű digitális reprodukcióját a cultcovasna@gmail.com e-mail-címre február 29-én 12 óráig kell beküldeni. A megnyitóra április 2-án kerül sor a kovásznai Kádár László Képtárban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük