Felhívás!

Humorra fel!

Mindenfajta tevékenységet teljesen vagy részben felfüggesztettek országunk vezetői. Ebből nem kivétel a Humorpince tevékenysége sem. Gondoltam (magamban), valami hasznosat kell tegyünk a székely emberek humorérzéke megőrzése és a magunk érdekében.

A következő mondás nem tőlem származik: „a humor mindenütt jelen van, de észre kell venni, fel kell fedezni, többé-kevésbé – ha kell – kibővíteni vagy leegyszerűsíteni olyan szintre, hogy ha nem is nevetést-kacagást, de mosolyt, derűt hozzon az átkozott Covid miatt elkeseredett emberek számára.” A több vagy kevesebb humorérzékkel felruházott emberek környezetükben észlelnek, látnak humornak megfelelő mozzanatokat, jegyezzék meg, akár írott vagy észbenntartott formában. Ha egyénileg nem is, de közösen tető alá hozunk újabb vicceket, vicces történéseket. Ne engedjük a humort feledésbe menni, ne veszítsük el találékonyságunkat, jókedvünket, hiszen a humor segít átvészelni a nehézségeinket. Reméljük, az új év kezdetére megoldódik a koronavírus-járvány megakadályozására szánt idő, pénz és tudomány összefogásának az eredménye.

Bátorításként alább magam is megosztok egy kisebb morfondírozást.

Akik engem ismernek, tudják a gyógyszerem összetételét: az a szőlőtőkén termett bogyó kiforrott leve, amiből minden este hat óra után két vizespohárral beveszek. Ez a gyógyszer (üzemanyag) működteti az összes külső és belső alkatrészeimet. Egyik este elszámoltam (mellészámoltam), és túladagolást követtem el. Erre a nejem azt állapította meg: ez már az alkoholizmus kezdete. Mindjárt egy 24 órás elvonókúrára tett javaslatot, amit elfogadtam, be is tartottam. Ez alatt csak tejet ittam. Nagyon nehéz elvonókúrán lenni és betartani. Nem ajánlom senkinek. 24 óra elteltével újrakezdtem a gyógyszeradagolást. Úgy tudom, nem szabad ezt megszakítani.

Ui.: A háziorvos (körorvos) azt ajánlotta, ne igyak vizespohárból, azóta gondosan kitörlöm, megtörlöm, nehogy egy vízcsepp is maradjon a pohárban.

Kusztos András, Sepsiszentgyörgy

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.