Felhívás!

Hogy az ünnep nyugodt legyen

Idén új recept szerint sütöm a bejglit, Zsuzsi adta, a munkatársnőm. Ők már ősidők óta így sütik, mindig megfelelően omlós, és nem is reped el. Tavaly az enyém annyira vállalhatatlan lett, a kutyával etettük meg, de neki is apróra vágtuk, biztos, ami biztos, egye meg. A töltött káposztát most is mamára bízom, az a finom, én csak azért, hogy a végén senki ne egye meg, nem szenvedek vele napokig. Egyébként is lesz a vacsorán annyi étel, nekem abba már nem kell beszállni. Anya megígérte, kotyvaszt valami vegánt is, de laktóz- és gluténmentes mézeskalács is készül, mert hát mindenki másképp étkezik a családban.

Az ajándékok? Azok már megvannak. Mindenki valami olyan apróságot kap idén, amit helyi termelők készítettek. Jó, a gyermekek a rajzuk szerint kapják a játékokat, anyósomnak meg a kínaiban vettük a pénztárcát, anyáék pénzt kapnak, tesóm meg vásárlási utalványt, na de a többiek. Szerencsére, mindent idejében beszereztem, már októberben kipipáltam az ajándék lista nagy részét. Csak néhány kicsiség hiányzik még, de azokat a napokban beszerzem. Ja, hogy holnapután már jön az angyal? Hú-ha, hát akkor még ma útnak indulok.

Nem akarok karácsony napján semmit sem csinálni, éppen ezért takarítok már két hete. Tudod, én úgy szeretem, ha minden csillog a tisztaságtól, és villog az égősoroktól. Tudom, hogy nem ez a lényege az ünnepnek, de nem attól varázslatos, hogy fényben úszik az egész lakás? Végre rá tudtam venni arra is a férjemet, hogy az udvart is feldíszítsük. A tujákat manóknak öltöztettük, a kerítésen pedig végig műfenyő ág fut, amelyet vattával díszítettem, mintha havas lenne. Csudiszép.

Szóval nagyjából minden megvan már, csak néhány kacat – akarom mondani ajándék – és a bejglik hiányoznak. Felmosom a szobákat, feldíszítjük a fát, bevásárolunk italból és élelmiszerből, és jöhet az angyal. 

Az idegrendszerem, igaz, eléggé a végét járja már a dugóban várakozástól, a gyermekek ricsajától, és a karácsonyi zene is kezd sok lenni, de szerintem 24-re újjászületek. Vagy ha nem, majd pihenek a két ünnep között, mielőtt elkészítem a szilveszteri hidegtálat, és miután kiválasztom a tökéletes ünnepi ruhát. Ó basszus! A karácsonyi pulcsiba még kötnöm kell hat sort!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.