Felhívás!

Hideg, meleg

Hargita megyében enyhén szólva is furcsállják azt, hogy a Kézdivásárhelyi SE egyedüli székelyföldi, erdélyi csapatként a moldvai csoportban maradt a C-osztályú (III. liga) labdarúgó-bajnokság 2018–2019-es idényére. Valószínűleg a kiterített térkép alapján döntöttek, merthogy Kézdi futamodásnyira van Moldvától. Üzemanyag, kiszállás szempontjából előny lehet, elképzelhető, hogy a csapat buszsofőre örül ennek.

Rossz nyelvek szerint a szakszövetség elsősorban egy-két kegyeltjének próbált kedvezni, amikor megkavarta a csoportokat. Egyik látványos változás az, hogy a másodosztályba való feljutástól már kétszer is a célszalagnál lemaradó FK Csíkszereda a moldvaiból átkerült az ötödik csoportba, és hosszú erdélyi túrákra készülhet. Hogy ez mennyire növelte vagy csökkentette a feljutás esélyeit, egyelőre viszonylagos. Első ránézésre több a hátrány, hiszen ott van a szebb időket megélt Besztercei Gloria utódja, ott van a többszörös bajnok, Liga 1-címvédő Kolozsvári CFR második csapata vagy a Nagybányai Minaur, a Marosvásárhelyi MSE, a Régeni Lendület, a Dési Egyesülés, Szászhermány, a feljutási céllal megerősített kolozsvári, nagyon hosszú nevű egészségügyi sportklub stb. Kérdés, hogy melyik milyen játékosállománnyal rendelkezik, ám első látásra iszonyú nehéznek tűnik. A székely sajtón biztosan nem múlik a feljutás, hiszen az FK mögött igen erős a médiatámogatás.

Más sportágra fordítva a szót, bámulatba ejtő, kellemesen elképesztő, amit a magyar lány ifjúsági (U18) válogatott mutatott a lengyelországi kézilabda-világbajnokságon.

Bohus Bea együttese a tegnapi lapzártakor az orosz válogatottal játszott az aranyéremért skapott ki 29–27-re, addig minden mérkőzését megnyerte.

Meglepetésnek ugyan nem meglepetés, hiszen egy jól megalapozott természetes folyamat újabb szakasza és állomása, ám így is keresni kell a szavakat a lányok játékára. Öt–tíz évvel ezelőtt utópiának tűnt, ma tényszerű valóság az, hogy a 16–20 éves korosztályban a világon a magyarok játsszák a leggyorsabb, leglátványosabb, legeredményesebb (női) kézilabdát! Halkan megjegyezzük, a felnőtt szinten sok-sok évig verhetetlen Norvégia is így kezdte valamikor…

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.