Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mezei odatette a csontot

Mezei odatette a csontot Sport

Rátermettsége és kitartása egészen New Yorkig repítette a kovásznai Mezei Gabriellát és mesterét, Pap Ferencet. Az ígéretes háromszéki ökölvívó augusztus 10-én New Yorkban vívott hatmenetes mérkőzést a 35 éves, amerikai Ronica Jeffrey ellen, és nem adta könnyen magát, pontozással maradt alul jóval tapasztaltabb ellenfelével szemben.

 

A pehelysúlyú kategóriában látványos mérkőzést vívott egymással a két ökölvívó, a Queensben található Amazura Clubban ment az adok-kapok kettejük között, technikás bokszolók lévén, több ütést is bevittek egymásnak. Ronica Jeffrey tíz éve tevékenykedik hivatásos bokszolóként, ez alatt az idő alatt tizenhét mérkőzésen mindössze egy alkalommal szenvedett vereséget. Mezei Gabriella felett aratott győzelmével a pehelysúlyú-világranglista 11. helyére lépett elő, míg a székely sportoló a 62. helyet foglalja el. A mindössze három éve bokszoló Mezei 27 nemzetközi mérkőzésen lépett szorítóba, kilencet megnyert – hármat kiütéssel –, tizenötször veszített és hármat döntetlenre mentett.

„Kiemelném, hogy a New Yorkban megrendezett gálán a miénk volt a főmérkőzés. Telt ház előtt léphettünk szorítóba egy korábban világbajnok ökölvívó ellen, ami szintén nem mindennapi élmény. Amerikai ellenfelünk a hat menet alatt mindössze három tiszta ütést vitt be, viszont Gabriella többször is ütéskombinációval sorozta meg, emellett pedig jól is védekezett, így nem volt meglepő, hogy nem szenvedett sérülést, Jeffrey-nek azonban felszakadt a szemöldöke. Mindent úgy csinált, ahogy begyakoroltuk, így az elvárásainknak megfelelően a bírók először döntetlennek ítélték a meccset. Ezt követően meggondolták magukat, változtattak az eredményen, pontozással az amerikai győzött” – ecsetelte Pap Ferenc edző.

A szakember elárulta, hogy tanítványa a családjában bekövetkezett haláleset miatt tíz nappal a mérkőzés előtt nem edzett, a veszteség is rányomta bélyegét a teljesítményére, de mivel a fizikai felkészülése kiválóan sikerült, így a kihagyás nem érződött túlságosan, és a vereség ellenére emelt fővel hagyták el az Államokat.

A 24 éves Székely Kobra a Jeffrey elleni összecsapást megelőzően 2018-ban négy mérkőzést vívott, a brit Belinda Skinner felett pontozással diadalmaskodott, míg az olasz Vissia Trovato, a svájci Pamela Tréand és a francia Licia Boudersa ellen pontozással veszített.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük