Felhívás!

Folytatódik a bohózatsorozat

Az új év egyik nyitott kérdése volt, hogy milyen utat választ a magyarországi ellenzék: marad a botránypolitizálásnál, a radikális, minden eszközt megengedhetőnek tartó, törvényre és erkölcsre fittyet hányó, kormánygyűlölő kemény mag kedve és igénye szerinti megnyilvánulásoknál, abban versenyez, hogy ki tud útszélibb, alpáribb lenni a verbális megnyilvánulások szintjén, ki tudja harsányabban rágalmazni a kormányt netán nagyobb mártírt csinálni magából; vagy a józan észre hallgat, és akár együtt, akár kikristályosodási góconként programot alkot, alternatívát mutat fel a kormányéhoz képest. Mint tudjuk, az első opciót választották.

Az új, ezúttal még botránymentes ötlet, amivel legyőzni remélik a kormányt, az Európai Parlamenti választásokon felállítandó közös lista. Nem mintha ettől bármit is várhatnának a józanész alapján. Maga az ötlet is csak arra jó, hogy a széttöredezett és egyedül Orbán Viktor gyűlöletében egységes, szedett-vedett társaság ismét beleszaladjon egy jókora kudarcba.

Egyébként, ha csodák csodája sikerülne is a közös listát felállítani, akkor is kevéssé valószínű, hogy ezzel a stílussal sikerül a szavazók többségét maguk mögé felsorakoztatni. Felettébb kicsi az esélye annak, hogy ez a társaság bármi konstruktívat képes megalkotni a hamis, demagóg, hazug jelszavak szintjén megragadó „ötpontokon” kívül.

Nézzük csak: „rabszolgatörvényről” beszélnek minden alap nélkül, európai ügyészséget akarnak, ami a magyar szuverenitás sérelmével jár evidens módon, független közmédiát, ami soha nem volt, és soha nem lesz. A független bíróságról pedig annyit, hogy a bíróságok túlságosan is függetlenek, ezért hozzák sorozatban a kormány szándékaival, a józanésszel és erkölccsel ellentétes ítéleteiket. A kevesebb rendőri túlóra meg alighanem azért került a sorba, mert négy pont kevésnek tűnt.

És ne feledjük, a közös lista esetében pozíciókról van szó. Ezek a botrányhősök gyűlölik ugyan Orbánt, de a saját anyagi hatalmi érdekeket mindennél előrébb helyezik. Úgyhogy a nemzetben gondolkodók érdeklődéssel figyelhetik a botrányellenzék közéleti bohózatsorozatának újabb és újabb epizódjait az új évben is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.