Felhívás!

Erőt, Sepsi!

Négy forduló maradt a romániai első osztályú (Liga 1) labdarúgó-bajnokság alapszakaszából. A méltányosság szellemében mindegyik csapat két mérkőzést játszhat saját pályán és kettőt idegenben. Az OSK Sepsiszentgyörgyön fogadja a Dinamót, majd Medgyesre látogat, azután jön a Viitorul, az utolsó fordulóban a CFR otthonában kell játszani.

A véghajrá egyetlen komoly tétje az, hogy a CFR, az FCSB és a Krajova mellett még melyik három csapat jut a felsőházi rájátszásba. A jelöltek, avagy esélyesek pontszáma: Viitorul 34, Sepsi OSK 33, Astra 32, Hermannstadt 29, Botoșani 29, Gaz Metan 29, Jászvásár 28. A Sepsi OSK helyzete nem teljesen megnyugtató, de pánikra nincs ok. Figyelni kell viszont arra, hogy az öt „üldözőből” hárommal szemben negatív a közvetlen mérkőzésmérleg: 0–1 és 1–3 a Hermannstadttal, 0–0 és 0–1 az FC Botosani-nal, 1–2 a Gaz Metannal. Mindhárom vereség hazai pályán! Egyenlő pontszám esetén a háromból kettő előzné a Sepsit, a medgyesiekkel még lesz visszavágó.

A bajnokság elején írtunk arról, hogy a rájátszást jelentő 6. helyezéshez nagy valószínűséggel egy vagy két pont kell az angol táblázaton, esetleg nulla. Nos, négy fordulóval az alapszakasz vége előtt lényegében érvényes a „matek”. A fentebb említett hét csapat (4–10. helyezettek) „angol pontjai”: Viitorul +1, Sepsi OSK 0, Astra -1, Hermannstadt -4, Botosani -4, Gaz Metan -4, Iasi -5. Elképzelhető, hogy az Astra a mínusz 1-es angol értékszámával felsőházban marad, de nem lehetetlen az sem, hogy a 7–10. helyezettek egyike beverekszi magát az első hatba. Kettő nem valószínű, egymás között is lesznek mérkőzéseik (Hermannstadt – Jászvásár, Botosani – Gaz Metan, Jászvásár – Gaz Metan), ezenkívül más nehéz találkozóik (CFR, FCSB, Craiova, Viitorul, Astra ellen). A Sepsi OSK számára is kemény sorozat következik, adott esetben sokat jelenthet az Astrával szembeni pozitív mérleg (1–1, 1–0), de legalább 6 pont kellene a 4 mérkőzésből, 9 pont pedig száz százalékos felsőházi helyet jelentene.

Erőt, Sepsi OSK, a véghajrához!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.