Felhívás!

Emberségből próba

A sepsiszentgyörgyi nőgyógyászaton fekvő betegként volt részem megtapasztalni azon fokát az emberi felelőtlenségnek, amit életem során még nem. Március 22-én, vasárnap reggel arra lettünk figyelmesek, hogy megérkezik a közegészségügy, váltás nem történik az akkor már 12 órája szolgálatot teljesítő nővérek es orvos között, és lezárják az osztályt. Kérdésünkre elmondták, Kese Reka doktornő COVID19-es vírussal fertőzött, így tesztelni kell az orvosokat és nővéreket. Én, mint szülés előtt álló kismama, hosszas rágódás után személyesen kértem a közegészségügyi szakembert, készítsen egy tesztet nekem is, mivel odahaza vár a kisfiam is, és nincs könnyű 9 hónap a hátam mögött. Azt mondta, nyugodjak meg, ha valaki még pozitívnak bizonyul az orvosnőn kívül, minden beteget letesztelnek.

Hétfő reggel közölték, hogy kiürítik az osztályt, mehetünk haza. Ekkor felhívtam ismét a közegészségügyet. Azt tanácsolták, kérjek meg egy nővért, hívja fel a fertőzőosztályt, és dr. Kovács kérjen tesztet számomra. Kovács doktor úr azonban elutasította kérelmemet.

Hazaérkezve, kedden ismét felhívtam közegészségügyet, akik azt mondták, hívjam ismét Kovács doktor urat, de ő szembenyomta velem a telefont. Ez volt az a pont, amikor úgy éreztem, a kórházat nem is érdekli azon kismamák sorsa, akiket végül hazaküldtek 14 napos házi karanténba. Hiába fizetünk egészségügyi biztosítást, hiába vagyunk adózó állampolgárok, hiába minden – a bajban magunkra hagynak. Sokat töprengtem, olvasván, hogy dr. Kese egész családját tesztelték, de egy terhes kismamának, akinek a hasában egy olyan kis ember van, akinek immunrendszere minimális, az nem érdekel senkit. Ekkor írtam a sepsiszentgyörgyi polgármester úrnak; ő volt az egyetlen ember, aki tett is értem, értünk, illetve Tamás Sándor úr, mert kérelmezték a tesztelésünket.

Igaz, ez még mindig nem történt meg, és már 4 napja vagyok idehaza. De ha a kórház is csak ennyi jóindulatot tanúsított volna a betegek iránt, amennyit a polgármester, talán nem ebben a bizonytalan félelemben élnénk hétköznapjaikat.

Furcsa Barbara, Sepsiszentgyörgy (2020. március 26.)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. április 1., 18:42
    ÉRTÉKELÉS: 1

    ez igy van de a tv bol egyebb se folyik tartsunk ki mi kitartunk de az orszag vezetosege feltette e a kerdest miert van annyi egeszsegugyi fertozott esetleg a kitartas helye arra kellenne fokuszaljanak hogy felszerelest teremtsek elo es mi is kitartunk