Felhívás!

Első nap az elsőben

Szia, Örs vagyok, leszünk padtársak? Jaj, igaz, idén nincs olyan. Ülünk akkor egy sorban? Tetszik a maszkod. Nekem is van hasonló, anya varrta öcsém lepedőjéből. Milyen jó, hogy mi zöldek vagyunk, és jöhetünk suliba!

Én sem tudom mit jelent, hogy zöld, de anya napokig az internetet bújta, mikor derül ki, hogy itt tanulunk vagy otthon a kanapén. Aztán egyik reggel bekiáltott a szobámba, hogy zöldek vagyunk, mehetünk táskát venni, mert kezdődik az iskola. A tabletre nyáron ráöntöttem az üdítőmet, sajnos tönkrement. Apa azt mondta, nem érdekli, mit mondanak Bukarestben, ő engem így is, úgyis iskolába fog vinni, mert nem vesz új számítógépet, egy vagyonba kerülne a tanévkezdés nekem és az öcsémnek. Anya mondta neki, hogy majd küldenek valakik ingyen laptopot, de apa azt nagyon nem hitte.

Azta, ebben a suliban van szappan! Anyukád hozta? Az oviban csak akkor volt, ha az édesanyák hoztak. Apa szidta is anyucit, hogy miért mindig a legdrágább szappant veszi, mikor mások valami ócskát hoznak csak. Peti nagymamája egyszer egy nagy zacskó szappant, WC-papírt, takarítószereket hozott be. Mondták az óvónénik, hogy nem kellene egy évre ellátni a csoportot, mert nem igazságos.

Apa szerint így igazságos, mert a Petiék csúnyán gazdagok. Az apja választja el azokat a férjeket és feleségeket egymástól, akik már nem alszanak együtt, így mondta. Biztosan sok pénzük volt, Peti kiscsoportba saját autóval jött oviba, tudod olyan… bele lehet ülni, valaki meg távirányítóval vezeti. Ő is osztálytársunk lett volna, csak az anyja nem engedte. Onlájn akarja tanítani, vagyis taníttatni a bébiszitterrel, nehogy a vírust hazavigye. Átíratták egy sárga iskolába, otthon tanulja a betűket.

Egyszer hallottam, ahogy anya és apa arról beszéltek, ők bizony megbolondulnak, ha ősszel is otthon leszünk a tesómmal. Anyának már hiányzott a munkahelye, na meg aztán a fizetése is kevés volt, amíg otthon volt. Apa semmi áron nem akarna minket tanítani, mert szerinte ott rontották el, mikor a telefont először a kezünkbe adták, azóta azzal élünk, nem tudunk másra figyelni. Én nem is értem, miért baj ez. Akkor azon kell vagy nem azon kell firkálni a betűket, ha onlájnos vagy? Szerinted játszhatunk kesztyű nélkül egy autóval?

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.