Felhívás!

Egyik szőke, a másik barna (s a két öreg csodaszép)

Sofia Kenin a szőke, Iga Szwiatek a barna, a két öreg pedig ki más lehet, mint Dzsokovics és Nadal. Történik mindez a Roland Garros-i Grand Slam-versenyen.

Aki azt kérdezné, miért egy legendás francia repülős és nem egy teniszbajnok nevét viseli a turné, a válasz egyszerű: ha a budapesti nemzetközi repülőtér lehet Liszt Ferenc… És, ki tudja, nem lesz-e 2080-ban Szentgyörgyön Antal Árpád Olimpiai Stadion és Diószegi László Óvoda a 2022-es (stb.) bajnok Sepsi OSK emlékére?

Szóval fináléban csitri lányok – összesített koruk 27 évvel kevesebb a férfi döntősökénél. A YouTube-on egy megható filmecske látható: 2005-ben a legendás Kim Clisters egy hatéves, édes-durcás kislányt vezet kézen fogva Miami-ban, a teniszstadion rejtelmeit feltárva. Az angolt nem beszélő orosz kislányt Sofia Keninnek hívták.

A mostani Roland Garros néhány érdekes mozzanat miatt emlékezetes. Nadal éjjeli fél kettőkor fejezte be egyik győztes mérkőzését, tíz fokos hőmérsékleten, majdnem üres lelátók előtt, jó, hogy a meggémberedett főbíró nem pottyant le a kakasülőről, álomtól elnyomva. Aztán Simona Halep olyan kirobbanó formában kezdett, hogy Serena Williams nem akarta megvárni a találkozást az elődöntőben, inkább eszébe jutott a lumbágója. Duplán megnyugodhatott, miután Iga Szwiatek (hol a csodában volt eddig ez a lány?) ripityára verte Simonát.

Dzsokovics, mint egy peches Wilhelm Tell, még egy telibe talált vonalbírót kipipált, a következő Grand Slamen védőöltözékben vállalják csak Nole mérkőzéseit.

Szóval nemzedékváltás a lányoknál, maradnak a nagy öregek a férfiaknál. Habár, ha arra gondolok, hány ifjú titán eltűnt, alighogy felbukkant… Anna Kurnyikova, a román-kanadai Bianca Andreescu. És jaj, hol van Piros Zsombor, aki 2017 januárjában megnyerte az Australian Open junior fiú döntőjét, és júniusban a Roland Garros junior páros döntőjét?

De minden jó, ha a focinak jó a vége. Megvertük a bolgárokat, és meg a szerbeket is, Izland Szoboszlai kislábujjának is kevés lesz, Cristiano Ronaldo és Messi pedig vacognak és pszichológus tartja bennük a lelket, ha a Fradira gondolnak. Hajrá, magyarok!

U. i.: A tenisz annyira szép, hogy a döntők eredménye említésre sem érdemes.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.