Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb csúfos román vereség

Újabb csúfos román vereség Sport

A Nemzetek Ligája B-divíziójában a magyar labdarúgó-válogatott az újonc Könyves Norbert szemfüles góljával 1–0-s győzelmet aratott Belgrádban Szerbia felett. Ezzel szemben a román válogatott nem tudott javítani a sikertelen Európa-bajnoki pótselejtező után, vasárnap este kiütéses, 4–0-s vereséget szenvedett Norvégiában.

A vajdasági Könyves Norbert győztes góllal mutatkozott be a magyar válogatottban. A ZTE topolyai születésű csatára szerezte a belgrádi találkozó egyetlen gólját a 20. percben. A magyar válogatott kitartott a végéig, nem várt diadalt aratott Belgrádban, ezzel pedig egy pontra közelítette meg a csoportelső oroszokat, akik a törökökkel ikszeltek hazai pályán (1–1). Marco Rossi együttese – amely múlt csütörtökön Bulgária otthonában nyert Európa-bajnoki pótselejtezőn – a szerdai negyedik fordulóban a vb-negyeddöntős oroszok vendége lesz.

Hirdetés
Hirdetés

Marco Rossi a találkozót követően elmondta: rendkívül büszke a csapatra, hiszen annak ellenére is remekül teljesítettek a játékosok, hogy hat helyen változtatott a Bulgária elleni összecsapáshoz képest. Megjegyezte, az első félidőben taktikailag szinte tökéletes teljesítményt nyújtott a gárda, így a szerbek csak a beívelésekre tudtak építeni. Az olasz szakember szerint megérdemelt győzelmet aratott a csapat, még akkor is, ha a végén többször is szerencséje volt. A szövetségi kapitány hangsúlyozta, a legfontosabb továbbra is az Izland elleni, novemberi Európa-bajnoki pótselejtező.

A csoport állása: 1. Oroszország 7 pont, 2. Magyarország 6, 3. Törökország 2, 4. Szerbia 1. A csoport további programja: 4. forduló (október 14.): Oroszország – Magyarország (Moszkva 21.45), Törökország – Szerbia.

Románia labdarúgó-válogatottja vasárnap este 4–0-s vereséget szenvedett Norvégia otthonában a Nemzetek Ligája B-divíziójának 3. fordulójában. A három nappal korábbi, Izland elleni pótselejtezős mérkőzéshez képest hét helyen változtatott a kezdő tizenegyen Mirel Rădoi szövetségi kapitány, de a norvégok ellen lehetőséget kapott játékosok sem tudtak felnőni a feladathoz. A trikolórok vesztét a Borussia Dortmund gólerős légiósa, Erling Haaland okozta, aki mesterhármast ért el, de Alexander Sorloth is eredményes volt. A románok ritkán jutottak el az ellenfél kapujáig, a tizenhatos környékén rendre elakadtak a támadásaik, a játék képe alapján a különbség nagyobb is lehetett volna.

Románia visszaesett a csoport második he­lyé­re, Norvégia mögé. Mirel Rădoi csapatára szerdán 21.45-től újabb kemény összecsapás vár Bukarestben, ahol Ausztriát fogadja. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük