Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem termett babér a KSE-nek

Nem termett babér a KSE-nek Sport

Héthónapos szünet után elkezdődött a teremlabdarúgó I. liga 2020–2021-es idénye, amelybe három szezon után visszatért a kézdivásárhelyi futsalcsapat is. A koronavírus-járvány miatt teremtornák formájában zajlik a pontvadászat, egy-egy alkalommal három fordulót tud le a nyolccsapatos mezőny. A csíkszeredai nyitányon a KSE Futsal két vereséget könyvelt el.

Nem termett babér a Kézdivásárhelyi SE futsalcsapatának a Csíkszeredában zajlott bajnoki nyitótornán, a céhes városiak mindkét mérkőzésüket elveszítették rutinosabb ellenfelekkel szemben. Amint arról beszámoltunk, a kék-fehér mezesek a labdarúgó III. ligában és a teremlabdarúgó élvonalban is ugyanazzal a játékoskerettel szerepelnek, ezért az első fordulóbeli, Kolozsvár elleni mérkőzésüket elhalasztották, mivel aznap nagypályás mérkőzést játszottak.

Hirdetés
Hirdetés

A vasárnapi, második játéknapon a komoly ellenfél hírében álló Galaci Uniteddal mérték össze erejüket Gazda József tanítványai, a Duna-partiak korán vezetést szereztek, majd folyamatosan növelték előnyüket. A KSE Futsal előtt is adódtak lehetőségek, Mojzi és Gáll szépített, ám így is 7–2-re vezetett Galac a szünetben. A második játékrészben is a rutinosabb United akarata érvényesült a pályán, potyogtak a találatok a kézdi kapuba. Kanyó Szilárd kétszer is eredményes volt, de ez a lényegen nem változtatott, hétgólos vereséget szenvedtek az élvonalba visszatérő kézdivásárhelyiek.

Végeredmény: Galaci United – KSE Futsal 11–4 (7–2), gólszerzők: Tacot (3., 34.), Cireş (6.), Cojocaru (8.), Crăciun (11., 14., 14.), Crişan (15.), Burdujel (21.), Ignat (25.), Boşneagă (38.), illetve Mojzi (12.), Gáll (18.), Kanyó (28., 32.).

A hétfői 3. fordulóban székely rangadót vívtak a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában, az esélyesebb FK Székelyudvarhely ellen sem tudott meglepetést okozni a gyenge helyzetkihasználással bíró KSE. Az udvarhelyiek már az 5. percben betaláltak, a csapatkapitány Szécsi révén, aki pár perc múlva duplázni tudott. Kanyóék nem adták fel, viszont csak helyzetekig jutottak, az ellenfél remekül védő kapusa rendre hárította próbálkozásaikat, de a ziccerek is kimaradtak… A kézdivásárhelyiek játékán érződött, hogy az elmúlt időszakban kizárólag a nagypályás labdarúgásra koncentráltak, a teremlabdarúgásban hatékony FK minden hibát büntetett, szünetre már négygólos volt az előnyük. A második játékrészben szépíteni tudott a kézdi gárda, Gajdó Gothárd és Kanyó Szilárd válaszolt az FK-nak, de így is 7–2-es vereség lett a vége. Kézdivásárhelyi SE–FK Székelyudvarhely 2–7 (0–4), gólszerzők: Gajdó G. (26.), Kanyó (34.), illetve Szécsi (5., 10.), Balázsi (13., 29.), Bálint (19.), Balázs (23.), Kerestély (35.).

„Reális eredmények születtek, el kell fogadnunk, hogy tapasztaltabb ellenfelektől kaptunk ki, úgy, hogy eddig kizárólag a nagypályára koncentráltunk. Helyzetekig eljutottunk, viszont a kapu előtt nagyon érződött a specifikus edzések hiánya. Nem vagyunk elkeseredve, a két hét múlva esedékes torna is nehéz lesz, de majd a III. liga novemberi zárása után csak a futsalra fogunk összpontosítani, és igyekszünk kijavítani a mérlegünket” – értékelt Gazda József edző.

A KSE Futsal játékoskerete a tornán: Bunduc, Farkas – Kanyó, Gáll, Gajdó T., Gajdó G., Zsombori, Mojzi, Bandi, Pakucs, Damian, Telcean, Vasiloiu.
Teremlabdarúgó I. liga, további eredmények: 1. forduló: Csíkszeredai Imperial WET–Dunărea Călărași 13–0 (6–0), Luceafărul Buzău–Dévai Autobergamo 2–10 (1–6), Galaci United–FK Székelyudvarhely 8–5 (2–4). 2. forduló: Călărași–Buzău 3–6 (1–3), FK Székelyudvarhely–Dévai Autobergamo 6–7 (0–4), Kolozsvári Clujana–Imperial WET 2–14 (1–4). 3. forduló: Autobergamo–Călărași 6–1 (2–0), Csíkszeredai Imperial WET –Galaci United 5–3 (2–1). A Luceafărul – Clujana találkozó lapzártánk után zárult.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük