Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Dögöljön meg, Pista bácsi!

Most, hogy néhány politikus és úgymond gazdasági elemző kijelentette, hogy sok az öreg, pontosabban nyugdíjas, eszembe jutott, értelmiségi ismerősöm miként mondotta a nyugdíjas apósának, hogy dögöljön már meg, Pista bácsi. Terhére volt az eltartása. Valami ilyesmit tanácsolnak, csak nagyban, a törvényhozók és pénzügyekkel foglalkozók.

Ilyenkor elfelejtik, hogy a dr. Bárányi Ferenc által megszervezett egészségügyi kasszát és a nyugdíjpénztárt a szó szoros értelmében kirabolták, mivel a költségvetésben szükségük volt pénzre, a betegek és az öregek összegét egyszerűen elvették, hogy majd kapnak úgyis az országos büdzséből. Ekkor azonban bizonyos foglalkozásúaknak megengedték a külön nyugdíjkassza nyitását, köztük a politikusoknak is, az időskori juttatásért szükséges összegből pedig a különböző segélyeket, a betegségért kifizetendő summákat és a feloszlatott TSZ-tagoknak lepengetendő aligpénzt kezdték kifizetni, mondván, hogy úgyis a közös bevételből teszik majd a borítékba. Ki is nevezték az időseket mind nyugdíjasoknak, és így jött ki a több mint ötmillió ember, s a mondás, hogy alig ötmillióan kell eltartsák őket. Hát nem. Az éveiket kiszolgált nyugdíjasok a maguk idejében lepengették öregkorukra az összeget. Nem kellett volna ezt elsinkófálnia az államnak. Egy jogállamban bárhol bármelyik bíróság kimondja, ezt vissza kell nekik adni. Mert a szépkorúak, bármennyire is biztatják őket, nem akarnak megdögleni.

A pénzügyi szakemberek gondolkodása még időskorban is más. Számukra nem gazdaságos a nyugdíjasok eltartása. A Nemzetközi Valutaalap nem éppen hamvas korú igazgatónője, Christine Lagarde örök ifjúnak képzelheti magát, mert szerinte nagyon sok idős az elvárt kornál többet él. Elmélete szerint külön táborokba kell őket költöztetni, és a szépkorúaknak a bank lefoglalná a tulajdonait, majd elhunytuk után elárverezné azokat . Ha ezt teszi, kiutalnának neki egy summát, amelyből a haláláig eltengetné az életét. Legjobb, szerinte, ha ezt az idős otthonában teszi. Ha az öregek eltartásának hatékonyságát nézzük, beszélhetnénk arról, hogy belőlük szappant is főzhetnek, mert az pénzt hozna az országnak. Már megtette ezt a történelemben valaki.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 3., 17:38
    ÉRTÉKELÉS: 2

    A nyugdijas annak idejen ledolgozta azt a bizonyos idoszkot amire meg kapta a nyugdijat .Amig aktiv dolgozo volt befizetett minden kotelezetseget vagyis mar levontak a fizetesebol es bekerult az allam kaszajaba ,tehat nem kell senki konyor adomanyabol eljen hanem abbol a penzbol amit evek soran oda adott az allamnak AKIK NEM IGY ERTELMEZIK MINT AHOGY AZ UJSAGCIKKBOL IS KITUNIK , HOGY DOGOLJON MEG NE LEGYEN TERHERE AZ ALLAMNAK ,AZT KIVANOM , HOGY NE ERJE MEG AZ OREGKORT !