Felhívás!

Döbbenetes

A kicsiken csattan az ostor, mint mindig. A 65 éven felüli, ha 11 óra előtt 5 perccel lép ki a házból, 2 ezres büntetést kaphat, az a minimum. Azaz másfél hónapi nyugdíját veszi el az állam. Eközben százával jönnek Nyugatról lényegében ellenőrizhetetlen honfitársak. Mert emberi jogok satöbbi. Izrael egyszerűen lezárta határait, izraeli állampolgár is, ha be akar lépni, marad a határ mellett, karanténban. Ha tetszik, jó, ha nem, marad, ahol van. Megharagudott ezért az EU és a New York Times? Ugyan. Orbán Viktor az, aki a vírust is diktatúraépítésre használja fel.

„Azon a napon az ember odaveti majd a vakondoknak és a denevéreknek ezüst- és aranybálványait, amelyeket azért csinált, hogy imádja őket”– így szólt a dörgedelmes próféta, Ézsajás. Amikor életekre megy a játszma, akkor jövünk rá. A stadionépítésben paranoiás Magyarországon egy kis település polgármestere visszaadja az államnak a pénzt, amit futballpályára kapott, mivel csapata felsőbb osztályba jutott. Olasz sztárjátékosok négy hónapi fizetésükről mondanak le, mert polgártársaik haldokolnak.

A tavaly Románia egészségügyi költségvetése 65, a tanügyé mintegy 43 százalékkal volt nagyobb, mint az előző évben. Igen, a „vörös pestis”-PSD kormány alatt. De azokat félre kellett tenni, mert beszóltak Timmermans, Verhovstadt és Manfred Weber. Ahogy hatalomra került az új, liberális gárda, kétmilliót levágott a tanügytől. Az egészségügyet illető adatok ellentmondásosak, hivatalosan valamivel több jut az idén, de a szakszervezetek kétkedőn fogadták. Most az államelnök rájött, sürgősen emelni kell a kiutalt pénzt. Miért most, miért nem a múlt novemberben, amikor a tervezet készült?

És egyetlen ember (Liviu Pleșoianu) akad a bukaresti törvényhozásban, aki követeli: azt a 8 milliárd lejt, 1,67 milliárd eurót, amit fegyvervásárlásra szánna az ország, sürgősen irányítsák át a kórházaknak, orvosoknak. Az orosz fenyegetés őrületét is oda kellene dobni a vakondokoknak, mert az emberek betegségek miatt pusztulnak, nem Iván kalasnyikovja tizedel. De miért nem találtatott egy magyar honatya, aki Pleșoianut megelőzze, vagy legalább melléálljon?

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások